Informace o článku
Jak jsem nocovala v autobuse Co je na tom divného? Třeba fakt, že de facto nešlo ani o autobus, jako spíš o vrak busu, kterému se svého času přezdíval...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
29.07.2007 23:40:0029.07.2007 23:40:00

o návratech do dětských let

Jak jsem nocovala v autobuse

Co je na tom divného? Třeba fakt, že de facto nešlo ani o autobus, jako spíš o vrak busu, kterému se svého času přezdívalo „okurka“. Ještě před šesti lety vozil koně, takže konibus: i když „vozil“ je silný výraz, protože v dané době měl nebývalou poruchovost, co se týče cest zpátky. Ano, koně na dané místo dovezl, ale návratky bývaly problematické, nejednou jsme ho potkali „viset“ na opuštěné silnici, s bezmocným řidičem hrabajícím se v motoru. Pravdou ale je, že pokaždé nakonec dojel (tedy prý:o).

Dnes již na koňařských akcích typu závody či svod klisen toto již historické vozidlo nevídám, zřejmě už jej definitivně vyřadili z provozu anebo z něho také vytvořili přírodní „noclehárnu“, takovou tu skromně cikánskou, kde na vás dýchá atmosféra kočovníků. Jakožto astmatický alergik jsem byla připravená i na variantu „spím hned vedle koně“, protože dvoudenní vandr (no spíš nevandr, říkejme tomu návrat ztracené dušičky na stará dobrá a vzpomínkami opředená místa, po několika letech), takže mě prostředí sezónních nocležníků a přítomnost vrstev prachu a dvou psů nemohla rozházet. Naopak, vzpomínky ještě více zesílily, akorát že tentokrát jsem se pečlivě oblíkla do několika fleece vrstev a sundala jsem si zablácené boty.

Kůň z dvoudenního výletu nadšený nebyl, a to prosím ani trošku. Pobouřen faktem, že se nalézá někde BůhVíKde pryč a bez kolegy Amíka, mi neustále dával najevo, že chce DOMŮ. Přítomnost jmenovce, ač rezaté barvy, mu na smíření se s osudem chudáčka koníčka nestačila, byl značně nespokojen a večer to vypadalo, že se opět bude konat demonstrativní „nežeru, natruc a najust“.

Ráno vyžráno měl, i seno. Sice se tvářil, že to on ne, ale dle fleků v barvě lejna na jeho srsti bylo vidět, že ležel. Doposud jsem nezažila, aby mě tolikrát pozdravil, jako dneska, většinou mě věcně a fakticky ignoruje. Že bych v žebříčku dosáhla postu kolegy borce Amíka?:o)

Jeho četným žádostem o návrat jsem vyhověla, vždyť zítra musím do práce. Co mne však pobavilo, byl styl, jakým se hnal domů. Protože takhle rychlý krok, to byla novinka i pro mě: hrnul se, jakoby se bál, že si to rozmyslím a už se domů nevrátíme nikdy.

Daja Swito
Návraty do míst bezstarostného dětství vřele doporučuji.
Akorát… Proč jsem sakra ten konibus nevyfotila??

(fotku „noclehárny“ dodám, Froste :o)

*****

takže plním SLIB


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

frost: no to doufám. A taky doufám, že n...

frost: no to doufám. A taky doufám, že ne jen jednu :o))
Gravatar

Héééj, tak kde to vázne s naším milovaný...

Héééj, tak kde to vázne s naším milovaným eRŤáčkem? Já se tak snažila víš, fňuk! ;-)
Gravatar

Markéta: nestraš.... já nejsem zmanipulo...

Markéta: nestraš.... já nejsem zmanipulovaná!!!!
Gravatar

Markéta: teda vlastně JSEM !!! Jsem to s...

Markéta: teda vlastně JSEM !!! Jsem to spletla... hahaha
Gravatar

Při bližším zkoumání nejsi ;-) vím, odfl...

Při bližším zkoumání nejsi ;-) vím, odflákla jsem to, ale neříkej mi, že jsi tohle stvořila v Malování? :-D