Informace o článku
Tak to mám za sebou. Včera, téměř po pěti letech vlastnictví, se mému koni podařilo mě sejmout. Ač mi publikum při jeho one-horse-show fandilo, zákonů...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
30.07.2008 23:29:0030.07.2008 23:29:00

Mám to za sebou

Tak to mám za sebou. Včera, téměř po pěti letech vlastnictví, se mému koni podařilo mě sejmout. Ač mi publikum při jeho one-horse-show fandilo, zákonům zemské přitažlivosti jsem neodolala a dosud nepojmenovaným gymnastickým prvkem jsem přistála. Pocity? K nezaplacení.

Na druhou stranu: pokud lezete do sedla v šortkách a bosi, tak si o veselou historku z natáčení koledujete. A nejinak tomu bylo i dnes. Kontakt holení je sice mnohem osobnější, když vás do lýtka šimrají zpocené chlupy, ale sezení v rozpálené kůži sedla vám způsobuje popáleniny prvního stupně a třmenové řemeny jelita velikosti dvacetikorun. O ťuknutí kovového třmenu do kotníku bez boty nemluvě, stejně jako je prakticky nemožné udržet třmen špičkou bosého chodidla, protože vám (světe div se) překážejí prsty; během skákání mají tendenci zaklesnout třmenový oblouk mezi sebe a on ten malíček kdovíjak zlomení vzdorný není. Mno, téměř jsem parkur dokončila, kdyby ovšem mé drahé zvíře z čiré životní radosti nezahájilo za jedním z kolmáků sérii „hlavu dolů a zadek nahoru“, samozřejmě ve fázi, kdy jsem po doskoku ještě neseděla na té části těla, pro kterou má lidstvo tolik názvů. Pár desítek metrů jsem bojovala o stabilitu, avšak marně.

A tak jsem se prolétla, překotila, dopadla. Tvrdě. Kůň žádnou skutkovou lítost neprojevil, naopak nám příhodu obohatil snahou přetrhnout otěž, která přes jeho krk přeletěla spolu se mnou a která prosila o „šlápni na mě! urvi mě! honem!“ A pak to místo mého dopadu... To mě vážně musel vysypat zrovna do suchem ztvrdlé hlíny s přídavkem šutrů? I když... mohl mi také dupnout okovaným kopytem na bosou nohu, a to by teprve bylo terno. Muhehe.

draace
Ale přilbu jsem měla!:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Víš co je docela vtipný? Že moje Lottyna...

Víš co je docela vtipný? Že moje Lottyna včera zahájila akci hurá za koníčkem (cvalem), pak zjistila, že jezdce na hřbetě ve cvalu ještě nezná, tak co takhle dát hlavu dolů a zadek nahoru. Ano, funguje to, to otravné je dole. Takže taky přemetem dolů a rovněž do ztvrdlé hlíny plné šutrů. Asi nějaký erupce na slunci pro chudáčky koníčky, či co :oD