Informace o článku
Úvodem bych ráda poděkovala Pavle F., za znovuoživení pro mě vůbec nejkrásnější Prahy všech dob. Právě v létě 2004 počaly mé několikadenní výjezdy do ...
draacedraace
krávy - hot newskrávy - hot news
05.12.2008 6:00:0005.12.2008 6:00:00

vzpomínky na Cowparade 2004

Úvodem bych ráda poděkovala Pavle F., za znovuoživení pro mě vůbec nejkrásnější Prahy všech dob. Právě v létě 2004 počaly mé několikadenní výjezdy do mého rodného města (úžasná doba), a navíc co roh, to kráva:o)

Trošku jsem polechtala vyhledávač, takže kromě alba snímků Pavly F. (ZDE) jsem si dovolila sem vložit i náhledy autorů, o jejichž povolení k uveřejnění teprve budu žádat:o)

Praha plná krav

Světový kulturní projekt Cowparade v Praze odstartoval v červnu r. 2004, a věděla jsem o něm s předstihem. V porovnání s ostatními velkoměsty, které hostily laminátové krávy, však Praha proslula vandalismem spáchaným na exponátech, takže mezinárodní ostuda nepopsatelného kalibru.

Účel kravské (kraví?:o) přehlídky byl charitativní: kromě uměleckého zážitku (co kráva, to avantgardní originál konkrétního autora) bylo 30 krav z celkových 217 kusů vydraženo za 4.520.000 Kč, a některé z vydražených krav jsou dodnes součástí výzdoby objektů svých nových majitelů. Bohužel ne všechny byly získány legálně, neb právě zlodějinou je český stát neblaze proslavený.

Vzpomínek hodně (sraz u děravé krávy před Palace Cinemas:o), a pokud by někdo z Vás hodlal originál z Cowparade vyhazovat, tak jsem vážný zájemce. Přesně vím, co s ním provést:o)

draace

Odkazy na Cowparade 2004 – Prague

http://cestou-necestou.wz.cz/cowparade.htm /odkaz ZDE/

http://www.zarohem.cz/kravy/index1.htm /odkaz ZDE/

http://kravy.wz.cz /odkaz ZDE/


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

ta zminovana Pavla F., to je Fabi ze Ziz...

ta zminovana Pavla F., to je Fabi ze Zizkova? Cau Fabi :)
Gravatar

No jo, v době krav jsem v Praze skoro té...

No jo, v době krav jsem v Praze skoro téměř bydlela, takže každodenní setkávání s kráváma - bylo to super :o)
Gravatar

Díky draace, takhle to vypadá moooc hezk...

Díky draace, takhle to vypadá moooc hezky:-) A pro Judith: Musíme skočit na pivko! Jsem Tě neviděla ani nepamatuju. A stejská se mi:-)Co dělá kobylka? A co děláš ty? Jdu ti zavolat..
Gravatar

Jojo, taky pamatuju.. Jednu kravku mají...

Jojo, taky pamatuju.. Jednu kravku mají pořád i koňaři u nás ve Svárově :-)