Informace o článku
„buzny“ ano či ne? V úvodu objasním význam výrazu „buzna“: „buzna“ je hanlivé označení pro homosexuála. Takže „buzna“ mi vadí. A vadí mi homosexuálové...
draacedraace
co mě iritujeco mě irituje
20.04.2007 5:30:0020.04.2007 5:30:00

o buznách

„buzny“ ano či ne?

V úvodu objasním význam výrazu „buzna“: „buzna“ je hanlivé označení pro homosexuála. Takže „buzna“ mi vadí. A vadí mi homosexuálové? V žádném případě. Pár jich znám, všichni jsou to skvělí kluci, za které bych příslovečnou pracku do ohně dala. Takže co mi vlastně vadí na „buzně“?

Právě ten název, protože je hnusný. Plivající, pohrdající a přeplněný vžitými nesmyslnými předsudky. Irituje mě to, neskutečně, stejně jako módní zájem o lesbičky a letitý paradoxní odpor k gayům. Proč? V čem jsou gayové horší než lesbičky? Anebo v čem jsou lesbičky lepší než gayové?

Jasně že v ničem. To jenom pánové pohrdají něčím, co nedokáží egoisticky tolerovat. Dobře, sex muže s mužem jim přijde odpudivý, ale proč tolik extrémních reakcí? Většině lidí se určité sexuální praktiky hnusí, ale že zrovna mužská homosexualita je hodnocena nepřiměřeně negativně, to o lecčem svědčí. Jistou příčinu bych viděla v nedůtklivosti „samečků“, kteří na sebe neradi sahají, protože se podvědomě bojí „společenského“ znemožnění. Co kdyby to náhodou naoko vypadalo, že jsou buzny…. fuuuuuuj……
Jedna z věcí, na kterou reaguji nekontrolovatelně a povětšinou také nepřiměřeně. Každý soudný člověk byl měl být schopen tolerance v souvislosti s homosexualitou, protože jak už bylo mnohokrát vyřknuto, homosexualita není ani nemoc, ani postižení.

Ale vraťme se k „buzně“. „Buzna“ je ideální slovo pro emoci, která sice zavání homosexualitou, ale vyjadřuje negativní postoj v jiném (ač rádoby souvisejícím) rozměru. Buzna je Justin Timberlake, resp. jeho hit „My love“. To je něco, co mi otvírá kudlu v kapse. Mně nevadí Justinův zajíkající se tenorek, ale on ty tóny tahá jako když kvičí prase, a ve spojení s „hudebním“ doprovodem z toho vylézá ukrutná deprimující směs, která je pro smysly totožně příjemná asi jako nehty škrábající polystyren. Vykastrované kvílení puberťáka, který si na počítači dokola omílá „elektronický“ motiv, jež byl moderní v dance-floor rozmachu zhruba před patnácti lety. Kočka, která visí za ocas, by zazpívala líp… grrrr

Daja Swito
trpící při Justinově buzna-songu.
Ale pravidelný příděl SH vrací hladinu adrenalinu do normálu, naštěstí…muhehe



.........ANO........
&
........NEEEE.......


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

šťastnou náhodou osudu síce počujem dost...

šťastnou náhodou osudu síce počujem dostatočne na to, aby som rozlíšil napríklad "chytené" ložisko, ale hudobne som elegantne a dokonale hluchý. Ako vidno, môže to byť celkom pozitívny stav ;o)
Gravatar

Mautycka to vyřešila tak, že pokud už po...

Mautycka to vyřešila tak, že pokud už poslouchá rádio (ráno 15 minut, než se přesvědčím, že vážně musím z té postele vylézt), tak jedině bigbítové Hey (ostravské, ne pražské). Jinak si radši pustím něco ze svým mnohagigových zásob :-) PS: Proč ten číselný kód vyprší vždycky tak rychle? Koho má bavit posílat každý koment na dvakrát, milé Draace?