Informace o článku
Scyris jasným adeptem Koně roku 2007 Jelikož blog navštěvují i nedostihoví fanoušci, pokusím se vysvětlit princip handicapu. Handicaper má za úkol jed...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
07.01.2008 23:45:0007.01.2008 23:45:00

o generálním handicapu

Scyris jasným adeptem Koně roku 2007

Jelikož blog navštěvují i nedostihoví fanoušci, pokusím se vysvětlit princip handicapu. Handicaper má za úkol jednotlivým koním udělit známku, za celoroční výsledky na dráze, a to v podobě „zátěže“, která by všechny hodnocené koně na startu jednoho dostihu výkonnostně vyrovnala. Čím větší zatížení = tím víc se kůň nadře, takže nejhorší herka by ve smyšleném „dostihu všech“ nesla na zádech třeba 30kg, kdežto kvalitnější kůň třeba o 50 kg víc: aby měli oba stejnou šanci uspět. Realita je samozřejmě jiná, protože dostihy se běhají v různých délkách a kategoriích, ale dané číslo „váhy“ od handicapera je jasnou známku, jak si kůň počínal ve své třídě a jak úspěšný byl z celkového množství všech koní.

Scyris vloni obdržel nejvyšší známku v žebříčku - 99kg (což už je skoro 100:o) Koně s handicapem nad 100kg už jsou uznávaní i za hranicemi, a Scyrisovi právem patří titul Koně roku 2007, tak doufám, že jej dostane. Jinak nehraju:o)

draace
Trenér mi říkal, že letos ještě běhat bude.
Věkem už sice do jedničkových rovin nepatří, ale nepodceňujme ho…cmuk:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: