Informace o článku
Pár slov k Sixtinské kapli - vytváření freskovitých maleb probíhalo v letech 1508 až 1512- umělecky nejznámějším je strop kaple, kde Michelangelo nama...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
07.11.2007 0:03:0007.11.2007 0:03:00

Sixtinská kaple trošku jinak



Pár slov k Sixtinské kapli

- vytváření freskovitých maleb probíhalo v letech 15081512
- umělecky nejznámějším je strop kaple, kde Michelangelo namaloval „Poslední soud“ (1536 1541). Považováno za jeden z vrcholů světového umění.

O existenci Sixtinské kaple ve Vatikánu vím. Vím, že fresky jsou mistrovským dílem renesančního génia a všeumětela Michelangela. Ale dohledat na netu cokoliv dalšího se stalo nadlidským úkolem. Zaprvé jsem neměla tušení, jak se kaple jmenuje v originále (zdali se používá více název italský či anglický či jiný), a zadruhé jsem do vyhledávače urputně zadávala „Sixtýnská kaple“. Někdo holt potřebuje delší časový interval, než ho napadne do kolonky „hledat“ vepsat „Michelangelo“:o)

Nikdy jsem Sixtinskou kapli neviděla, ale nepochybuji, že jde určitě megalomanský zážitek. A co se týče Sixteen, tedy kobylí vítězky letošní Velké Pardubické, tak její jméno si doslova říkalo o uložení kam jinam, než právě do Sixtinské kaple…:o)

Daja Swito
Nápad by draace, realizace by Fluffyman.
Není nad týmovou práci:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

To je fajneeee!

To je fajneeee!