Informace o článku
Bílý Blesk poosmé v řadě vítězně !!! Většinou se na Scyrisovy starty těším a nedočkavě se dožaduji výsledků pár minut po doběhu (závislost na net zdro...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
22.10.2007 6:52:0022.10.2007 6:52:00

Scyris - zase a znovu:o)

Bílý Blesk poosmé v řadě vítězně !!!

Většinou se na Scyrisovy starty těším a nedočkavě se dožaduji výsledků pár minut po doběhu (závislost na net zdrojích je nejednou prekérní, muhehe…), ale v poslední době mi spíše trnulo, protože tři starty v průběhu jednoho měsíce, to je pro dostihového koně pořádná nakládačka. Většinou mezi jednotlivými starty bývá tři až více týdnů pauza, aby se organismus zvířete řádně zregeneroval.

Scyris v září zvítězil o chlup, takže jeho následný start v Pardubicích byl otazníkem nejen pro fanoušky. Pardubická dráha hřebci naštěstí svědčí, s atypickou cílovou rovinou se dokázal vypořádat již v letech minulých, kdy nečekaně porazil tehdy nejzářivější rovinovou hvězdu Tribal Instincta, takže i tentokrát vyhrál a již s náskokem několika délek. O mé nepopsatelné radosti, která mě skolila v podobě SMS v době, kdy jsem seděla na koni a „lovila stužky“, jsem tady už psala, i že mě děsil termín startu dalšího (o týden později v rakouském Ebreichsdorfu - sprint zkouška středoevropského Breeder´s Cup). Scyris si však s mezinárodní konkurencí poradil a sprint Central European Challenge Cup vyhrál zadrženě o šest délek, opět s „Pinďou“ Václavem Janáčkem v sedle.

Má cenu cokoliv dodávat? Tento mimořádný kůň už nemá na středoevropské scéně co dokazovat. Pozdě bycha honit, v jeho pokročilých sedmi lety nemá význam spekulovat o zahraničních startech na západě: nezbývá než si postesknout nad jeho poslední prohrou, kdy vloni v Ebreichsdorfu doběhl až třetí. Proč? Protože kdyby býval nestartoval, byl by nyní ověnčen sérií 12ti vítězství v řadě za sebou. Anebo 13ti, kdyby býval vyhrál:o)

Nebudu mít majiteli za zlé, když ho již letos z dostihů stáhne, ať už do důchodu anebo do role plemeníka. Ale v hloubi duše doufám, že ho během Vánoc v Karlovicích zastihnu:o)

Daja Swito
vyjásaná i po ránu.
Není těch šimloidních víkendu nějak moc?:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: