Informace o článku
Velkolepé loučení s pražskou dráhou bohužel neklaplo, ba naopak. Svatováclavská cena je paradoxně Scyrisův dostih: buď ji vyhraje nebo v ní absolutně ...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
29.09.2008 0:25:0029.09.2008 0:25:00

Scyris - naposledy před chuchelskými tribunami

Velkolepé loučení s pražskou dráhou bohužel neklaplo, ba naopak. Svatováclavská cena je paradoxně Scyrisův dostih: buď ji vyhraje nebo v ní absolutně vyhoří. Statisticky je právě Svatováclavská cena dějištěm jeho nejhorších porážek, horší výsledek Scyris zaběhl už jen ve Slovenském derby, kde s ohledem na délku tratě neměl co ukázat.

Svatováclavská cena: 2004 – 1. místo; 2005 – 8. místo; 2006 – 1. místo; 2007 – 1. místo; 2008 – 7. místo (poprvé od Svatováclavské 2005, kdy se Scyris nevešel na tabuli).

V Praze jsem nebyla. Možná proto fiasko...:o( Bohužel nebylo reálné pojmout zatleskání Scyrisovi jakožto výlet na otočku, na cestovaní tam i zpět by padl celý den, což si kvůli přípravám na Huberta nemohu dovolit. Z „brigády“ jsem domů utíkala sprintem, abych stihla alespoň on-line přenos, a chaotické situace během zavádění do startovacích boxů jsem si všimla i v téhle „kvalitě“ vysílání. Jestli se právě tohle promítlo na špatně odstartovaný dostih, to těžko (a především objektivně:o) posoudím, ale faktem je, že s takovouhle ztrátou by si poradil málokterý kůň. Bílý projektil neodskočil s ostatními, nýbrž s mnoha délkovým zpožděním, což se mu stalo osudným. Sice náskok soupeřů dobíhal, co mu síly stačily, ale v jeho „pokročilém“ věku nepřišlo ono excelentní vystřelení vpřed a míjení jednoho soupeře po druhém, plus následný atak na vedoucího DeRoberta. Byl by to býval infarktový souboj, velkolepé finále, které by zvedlo ze sedadel celou Chuchli. Fandila jsem mu, strašně moc intenzivně a nahlas, ale zázrak se bohužel nekonal:o(

Tribuny mu tleskaly ještě před dostihem, jak se „veteránovi“ sluší a patří. Tak jsem si doma zamáčkla slzu, po těch letech, a popravdě nevím, jestli litovat či nelitovat faktu, že jsem u Scyrisova "fiaska" nebyla osobně. Popravdě mě to velice mrzí, přestože vyhořel. Zateskala bych mu i po dostihu, a určitě nejen já.

draace

Co nevidět mu budu sepisovat životopis, co se týče hvězdné kariéry.

Úděsná představa:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Co takhle začít šetřit? =´) (strana 56) ...

Co takhle začít šetřit? =´) (strana 56) http://www.address.cz/data/www.jandabloodstock.cz/files/Katalog_pardubice.pdf
Gravatar

Elis: tak jo. Ale koho Scyrisem připustí...

Elis: tak jo. Ale koho Scyrisem připustíme? Fina nebo Amíka? :o))))
Gravatar

Proč připouštět, rovnou koupit =´)))

Proč připouštět, rovnou koupit =´)))
Gravatar

To by ho Dr. Charvát musel prodávat. Ale...

To by ho Dr. Charvát musel prodávat. Ale jestli mám správné info, Scyrise neprodává, v Pardubkách se draží připuštění Scyrisem:o)