Informace o článku
Nevyhrála, ale kvalifikační kritéria pro účast ve Velké Pardubické splnila. Trenér před startem avizoval, že kobylka zdaleka není v plné formě a že je...
draacedraace
DOSTIHYDOSTIHY
26.05.2008 6:23:0026.05.2008 6:23:00

Sixteen předevčírem v Pardubicích

Nevyhrála, ale kvalifikační kritéria pro účast ve Velké Pardubické splnila. Trenér před startem avizoval, že kobylka zdaleka není v plné formě a že je pořád ještě dost chlupatá. A to mi udělalo nehoráznou radost: že i čistokrevní plnokrevníci s výborným rodokmenem špatně přelínávají. Že nejenom můj kůň je anomál, který zimní srst drží zuby nehty pokud možno do července, aby v srpnu mohl tu letní shodit a opět pěstovat chlupy do mrazu. Možná se to bude zdát podivné, souvislost chlupů s výkonem v dostihu, ale zkuste sportovat v kožichu, když je teplota kolem dvacítky. Rychle pochopíte:o)

Páté místo si Sixteen vydřela. Pár vteřin to vypadalo, že doběhne třetí, ale nebylo již sil potřebných ke zrychlení v závěrečném finiši. Kdo dostih viděl, dá mi jistě za pravdu, že takhle hluboká oračka s koňmi menšího vzrůstu zamávala, topili se v ní viditelně, a s drobkem Sixteen jsem v poslední oranici soucitně trpěla. Ale přešla, holka bílá, bojovala poctivě a těšíme se na Velkou Pardubickou. A vítěz dostihu? Amant Gris = jak jinak než bělouš. Vzrostlý a naprosto suverénní valach převálcoval pole soupeřů a lehce vyhrál. Škoda chyby favorizovaného Moning Leta, který před Irskou lavicí zaváhal a poté se jí pokusil přeskočit, což s ohledem na parametry překážky skončilo děsivým kotrmelcem, naštěstí s dobrým koncem (Irská lavice se neskáče: jde o 2m vysoký val, do kterého koně vyšplhají, a záhy z něho na druhé straně seskakují).

Čím ještě byl pardubický mítink zajímavý? Měla jsem tam původně být také, ovšem netradičně s nadací Múzy dětem:o) Zafandit Sixteen a nemuset platit vstup by se mi líbilo nepopsatelně, leč ještě v březnu „volný víkend“ obsadila zdejší akce pro děti, takže místo soboty dostihové konala se sobota pohádková, na které jsme na našich hajtrách vozily dětičky, a záznam dostihů jsem si vychutnala až večer.

Tímto zdravím Múzy. A také Kay (mlaaaask:o)

draace
Není těch běloušů už nějak moc?
Po náročné sobotě jsme herkám včera udělali radost: kalupem na dráze.
Šťastní jako blechy:o)


Foto: Nella R. http://www.plnokrevnik.xf.cz/

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Mno já nebyla taky.. jelikož tam nebyly ...

Mno já nebyla taky.. jelikož tam nebyly žádné děcka z DD, neměla bych tam uplatnění.. i jsem se ptala, jestli není potřeba pomoc, ale nic..takže jsem o závody taky přišla..