Informace o článku
No fakticky, dívala jsem se. Já zaujatý nepřítel „americky“ nafilmovaných pohádek: ale abych nekřivdila, film je koprodukční. Film jakožto celek není ...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
15.12.2007 23:07:0015.12.2007 23:07:00

o Peter Panovi

No fakticky, dívala jsem se. Já zaujatý nepřítel „americky“ nafilmovaných pohádek: ale abych nekřivdila, film je koprodukční. Film jakožto celek není žádným zázrakem, ale pro mě osobně své kouzlo má. Zaprvé jsem jeden z mála občanů, který o existenci Peter Pana věděl ještě před pádem železné opony (podotýkám, že jsem ho nikdy nečetla a animovaného neviděla:o), a zadruhé „Clocks“. Prostě mám pod kůží vrytý ten moment, kdy v multiplexu rošťácký létající kluk honil svůj stín při Clocks. Tohle umění se vůbec zaoceánským filmařům nedá upřít: z průměrného filmu vyrvou to „nejlepší“ a sestaví upoutávku, která svou kvalitou překoná mateřský film občas i dvojnásobně. U Peter Pana perfektně odvedená práce, především díky „clocks“…:o)

Příběh Peter Pana mi pohladil duši. Uši už ne, dabing Petera se k postavě nehodil, ale ten jeho kukuč… No sežrala bych ho i s botama, kdyby nějaké měl, a odpustím si zaúkolovat strýčka Googlea ve snaze zjistit, jak představitel hlavní role vypadá dnes, tedy již jako muž. (Abych jakože zbytečně neslinila.)

Typicky amerikánskému filmu by se toho dalo vytknout hodně, ale já nechci. Dívala jsem se, protože jsem chtěla. Ale zlaté ruce skutečného filmového „vypravěče“ by to chtělo, to nezastírám, a ponechala bych i představitele obou hlavních postav, Petera a Wendy. Jenomže než se tématu Petera Pana opět někdo chopí, budou už herci poněkud „velcí“:o)

Daja Swito
Mimochodem, včera jsem byla odhodlaná zvládnout Matrix.
To jako CELÝ Matrix, protože léta letoucí u něho usínám.
Zvládla jsem to, ale polovičatě. Kvůli rozdělané práci jsem ho komplet celý odposlouchala.
Ale pořád lepší než minulé pokusy. Muhehe:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak na Pana jsem se těšila celý týden a ...

Tak na Pana jsem se těšila celý týden a nakonec se mi to nelíbilo..bylo to takový divný...jsem myslela, že to bude hezčí