Informace o článku
Asi si vezmu prášek... Tak tomu říkám nadpis, hahaha, protože vytržením z kontextu získal neuvěřitelné množství výkladů... že by draace na práškách? Ž...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
06.04.2007 6:47:0006.04.2007 6:47:00

tržní démon

Asi si vezmu prášek...

Tak tomu říkám nadpis, hahaha, protože vytržením z kontextu získal neuvěřitelné množství výkladů... že by draace na práškách? Že by draace na prášky? Že by draace trápilo automatickou pračku? Že by skandál s tabletkami extáze, které na draace nefungují, protože je proti sračkám tohoto druhu nevysvětlitelně imunní?

Ani jedno, přátele. To je věta Jiřího Korna, koncovka hitu porevolučních let „Tržní Démon“. Dávno zapomenutá šílenost, která nutila lidi vypínat televizi a rádio, a zároveň poukazovala na elastickou přitažlivost češtiny. Ona valná většina tehdejších hitů Jiřího Korna působila, jako by on byl na práškách, ale byl to jeden luxus za druhým. Například Sisyfos... Je třeba poslouchat ty texty, nabité nesmírnou energií, dravostí a zcela novými hudebními prvky, těžce vybočujícími z tehdejší „populární“ hudby bolševika. Docela by mě zajímalo, jestli tyhle fantas-magoras tracky duněly někdy diskotékami. Jakožto usmrkaný fracek jsem bohužel jsem neměla možnost si to zjistit osobně:o)

Jak se draace dostalo k Tržnímu démonovi? Jednoduše. Již druhý den zuřivě pátrá po „Koktejl z třešní“. Protože já ho někde mám, a já ho najdu, a popravdě se mi tahle činnost zamlouvá čím dál víc. Kazet, to jako těch svého času uváděných zkratkou MC, mám zhruba 200ks plus několik originálek, protože já prostě bez hudby nemůžu existovat, a v dobách bez internetu a s železnou oponou se jinak nežli číháním u kazeťáku pochytat písničky nedaly. Co kazeta, to mix, nonstop, bez mezer, sem tam proložený hláškami týkajícími se Majkla. A Tržní démon mne rozsekal. Vzpomínáte? Korn se mříží před ksichtem a jeho halekání „PODNIKÁM, PODNIKÁM, to je ale shon...“

Huuustý.

Daja Swito
těžkej totální výtlem hodný zešílení v návalu haló stavů... muhehe

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

tak to mně se pod "značkou" Ji...

tak to mně se pod "značkou" Jiří Korn vybaví 2 šílenosti (každá jiným způsobem): ulíznutý Jiří v černém sáčku s deštníkem nad sebou pějící, že chce zpívat jako déšť a tančit jako on a potom ještě megachytlavej song, kde volí miss Moskvu. Na prášky z toho ale rozhodně nejsem ;o))
Gravatar

furt lepšie kornsongy, ako odrhovačka za...

furt lepšie kornsongy, ako odrhovačka zapichnutá do pamäte z rannej vreštibúdky na intráku a znejúca ako otravná mucha celý deň. Polkový rytmus. Text: "na družstevné láány pšéénice, vyjeli kombaajny z véésnice" bleé ;o)
Gravatar

Frost: no tak ulíznutý Jiří Korn s deštn...

Frost: no tak ulíznutý Jiří Korn s deštníkem - to fakt NE. Ulítlý Jiří Korn a jeho elektronické hity 80.let - ANO. Možná přijde i kouzelník - jednoznačně ANO. Já ho můžu, že si vůbec troufl předběhnout čas, přestože tím definitivně upadl v zapomnění.
Gravatar

kltko: možná to tak nevyznělo, v kontext...

kltko: možná to tak nevyznělo, v kontextu, ale já Kornsongy hodnotím hooodně kladně... možná i proto, že "lááány pšenice" neznám. Naštěstí, hahaha:o)))
Gravatar

každá odrhovačka, ktorá zalezie do pamät...

každá odrhovačka, ktorá zalezie do pamäte na pol dňa je des, rozdiel je len v úrovni a teplote pekla ;o) a kým kornsongy sú mierny level, tak družstevné lány bola tavená síra :o))) Dlhodobá empirická skúsenosť vraví, že najrizikovejšia je doba 30 až 60 minút po vystrelení z postele. ;o)