Informace o článku
... o KOKTEJLu z třešní…. Tak tohle (viz nadpis) se mi vylíhlo v hlavě během vysílání obligátní ranní show Evropy2. Zarylo to drápky do mé mysli a drž...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
04.04.2007 6:33:0004.04.2007 6:33:00

koktejl z třešní

... o KOKTEJLu z třešní….

Tak tohle (viz nadpis) se mi vylíhlo v hlavě během vysílání obligátní ranní show Evropy2. Zarylo to drápky do mé mysli a drželo se pevně po celý den, takže solidně nadupaný brouk v hlavě. Co to má sakra znamenat, Koktejl z třešní?

Loeš s Patrikem měli v pondělí ve studiu žáky jisté základní školy, kterou nebudu jmenovat ani ne tak kvůli utajení, jako spíš vinou faktu, že si to nepamatuji. Novopečený ředitel školy využil své dočasné pravomoci, navštívili ranní show a své žáky nechal do éteru zarecitovat tento literární skvost:

Slibuji dnes přede všemi,
jako jiskra jasná,
že budu bránit svou krásnou zemi,
abych byla šťastná.

Dříve narození již tuší, která bije (no nesmějte se, přece… hujahááá), ti ostatní by pravděpodobně nepochopili pointu, ani kdybych ji rozpitvala. To se musí zažít natvrdo, aby se pak člověk mohl z plna hrdla zasmát. Když pominu absurditu, ač humorně naladěnou, vrtalo mi to hlavou až do konce vysílání ranní show spíše z důvodu, že to asi říkali /četli/ špatně. Nebo mi to tak aspoň přišlo. Neznělo to náhodou jinak? Co třeba „chci žít pro svou krásnou zemi, abych byla šťastná…“??

Mno a finální ruská hymna (další má společná úchylka s Loešem) korunovala celý výstup více než královsky. Patrik by sice asi radši Internacionálu, nebo jsem tak alespoň usoudila, dle jeho nadšeného zpěvu (tedy než si uvědomil, že pěje text zcela jiného hitu, než právě zní), což by ale vůbec nemuselo být špatné… Internacionálu jsme dle stařičké učebnice zpívávaly se sestřenkou také, na záchodě, během prázdnin u dědečka (v té místnosti totiž byla super akustika:o). Když pominu původní smysl té skladby, tak neexistuje honosnější melodie, a za tím si stojím (s jiným textem by klidně mohla být hymnou, kdyby po ní některý národ sáhnul jiným způsobem, než jak učinili bolševici, hahaha). Vyzařuje z ní síla a moc, bohužel zaplevelená rudou propagandou. Komunistický film s Nicholsonem ukázal Internacionálu i cizojazyčně, v jiném rozměru, no já tu skladbu zkrátka a jednoduše miluju:o)

A Koktejl z třešní? Včera večer se mi to vybalilo. To byl song nazpívaný /a namluvený/ profláklými rádio-dýdžeji „své doby“. Matně si vzpomínám na refrén, a protože to někde tutově mám, tak si to najdu… to bude kulturně hustší než paleta Primalexů, hujaháááá….

Daja Swito
Již vzhůru psanci této zeeemě… koktejl z třešní… muhehe

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Koktejl z třešní

07.09.2013 2:11:1407.09.2013 2:11:14 MarcelMarcel ---.247.broadband13.iol.cz

Ahoj,

jak to dopadlo s kokteljlem z třešní?

Gravatar

RE: Koktejl z třešní

07.09.2013 7:02:3907.09.2013 7:02:39 draacedraace ---.232.broadband5.iol.cz