Informace o článku
Billie Jean je song, od Michaela. Dost zásadní song, svým způsobem průlomový. Billie Jean má dvojí podobu, a jednou z nich je ta taneční. Jestli je Mi...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
18.03.2007 21:13:0018.03.2007 21:13:00

s Billie Jean...

Billie Jean je song, od Michaela. Dost zásadní song, svým způsobem průlomový. Billie Jean má dvojí podobu, a jednou z nich je ta taneční. Jestli je Michael něčím skutečně profláklý, tak právě zosobněním Billie Jean; image klobouku, stříbrné rukavičky, světlých ponožek a tmavých gatí s krátkými nohavicemi, ho navždy usadilo mezi uznávané showmany. A Billie Jean na koncertě, to je labúžo... Zásadní moment celého koncertu. Osobně se mi víc líbilo podání na Dangerous tour, kdy Jacko zpíval na klesající plošině, ale příchod s kufrem během HIStory tour měl taky leccos do sebe. To napjaté čekání, než si Jackson narazí na hlavu klobouk... A vyvrcholení, teda zlatá koncovka výstupu, která už je tolik let stejná, a kterou mají fanoušci osahanou do posledního úderu...

Proč Billie Jean? Protože den co den chytím v rádiu její cover. Ne moc vydařený, ale pokaždé mne to donutí se pousmát. Tak už se překopávají i Majklovo zásadní původní hity... Legrační, jak ten čas letí. Loeš to v ranní show vystihnul naprosto přesně: hudba jsou vzpomínky. Zásadní pravda, vyjádřená do puntíku více než trefně. Co jiného probouzí emoce časů minulých více než hudba? Co všechno se mi vybaví, když z rádia dýchne rytmus Billie Jean? Hodně moc let, hodně moc vzpomínek.

Proč Billie Jean? Když pominu fakt, že Loeš po letech s překvapením zjistil, že Billie Jean jest jméno osoby ženského pohlaví (no blik!), jsem se dočkala i německé verze. Ano, Patrik na četná přání svého kolegy vyhodil do éteru německý zpěv. Něco neskutečného... Věčná škoda, že nikde není k mání Loešova verze z let minulých, kdy právě on Billie Jean zpíval na jakési oslavě, ve stylu karaoke, a prý nezapomenutelný zážitek. Vzhledem k okolnosti, jakým „kvalitním“ zpěvákem Loeš je, nezbývá než litovat, že ani na YouTube není záznam... muhehe:o)

Kromě Billie Jean mne fascinuje veřejné nadšení ohledně pořadatelství Olympiády v naší vlasti. Často si pokládám otázku, jestli se mi to nezdá, ale asi bohužel nikoliv... Ano, budeme pořádat Olympiádu, hurá... Postavíme další zk*rv*né rádoby Sazka arény... No hurá do toho. Přesně projekty pro vytunelování. Vždyť dluh 70 tisíc na občana je málo, to se nějak udělá. No co, šikovní si na Olympiádě nahrabou, poctiví to zacálujou a nemakačenkům to bude fuk. Asi to tak má být, zřejmě. Takže s nadšením a pílí do nového týdne. Hurá, hurá, hurá.

Daja Swito
bez Olympu, zato s Olympusem a s Billie Jean... hujahááá

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: