Informace o článku
Insomniakova noc Oldfieldovka Miluju videoklipy. Moc často výraz „miluju“ v úvodu odstavce nepoužívám, ale dovolím si učinit výjimku. Je noc, hádejte,...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
30.01.2007 2:45:0030.01.2007 2:45:00

o videoklipech... Anebo krátkých hudebních fimech?:o)

Insomniakova noc Oldfieldovka

Miluju videoklipy. Moc často výraz „miluju“ v úvodu odstavce nepoužívám, ale dovolím si učinit výjimku. Je noc, hádejte, kdo nemůže spát a kdo právě ujíždí na klipech, aby nebyl vytočený, že mrhá časem. A užívám si to, sáhla jsem po DVD Mika Oldfielda. Vychytaná záležitost. No a u Crime Passion mi spadla čelist. Ukázkový příklad, co dovede udělat videoforma s napohled jinak banální a tuctovou skladbou, o kterou bych si zřejmě kolo neopřela ani náhodou... Bizarní ujeťárna. No hlavně sám autor, s těmi škubavými pohyby a se svou neodmyslitelnou kytarou. Absolutní fantas magoras, ale ulítávala jsem i na jiných kouscích, dývko je plné lahůdek. Občas hůře stravitelných, ale pořád lepší než pět sexy děvčat kroutících se v tuc tuc rytmu do kamery (nudááááá).

Zpět k videoklipům. Klipy nabízejí zcela jiný pohled na nahrávku a leckdy si posluchače získá především video, než-li samotný song. Nejednou mne posadil na zadek právě klip: stačí si vzpomenout na Robbieho Trippin´v Lucerně. A jaká z toho nakonec byla krásná mánie, viď Kay?:o))) Hodně záleží na tvůrcích videoklipu, zda-li zvolí komerční, tedy moderní podobu, která je momentálně IN, tedy krásní mladí lidé zabíraní ze všech stran a většinou ve víru tance. Nic moc, většinou nuda. Ale když se tématu chopí někdo, kdo má cit pro děj anebo pro bizarní ztvárnění... Michael Jackson patří právem mezi průkopníky skutečných film-videoklipů, můžete je sledovat pořád a neomrzí se, pokaždé se v nich najdete něco nového.

Osobně bych vyzvedla videoclip Estranged od Guns ´n´ Roses, který mne při vyslovení „emoce“ napadne jako první (Slashova tklivá vyjící kytara mezi delfíny – nepopsatelné). Animované postavičky Mobyho, jednu z nejúžasnějších zástav srdečních, kdy jsem čirou náhodou v TV viděla „In this world“ a vzápětí volné pokračování „Sunday“. Zůstala jsem přibitá k obrazovce, pulz nehmatatelný. Nejsem s to zde jmenovat všechny klipy, které mi nějak přirostly k srdci, byl by to zatraceně dlouhý seznam. Tak snad jenom vzpomínka na „Yesterday, when I was mad“ (PSB), běžící na plátně v metru. Vychytaná emoce. A Sweet harmony video? Inu, v jednoduchosti je krása, přece...:o)

Daja Swito
Ráda bych sem vepsala má nejoblíbenější videa, ale můj mozeček, v pozdních nočních (brzkých ranních???) ne a ne fungovat... hujaháááá:o) No snad jenom geniální "Take on me" od A-HA, „No good“ od The Prodigy a světe div se – Eins, zwei, polizei (MoDo). Inu, Anetin Pete má vizuální předlohu ve videoklipu. Dodneška je mi záhadou, čím mne ta nahrávka dostala. Stupidní bezduchá říkačka, ale tak famózně se na ni pařilo...:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: