Informace o článku
Jelikož bych už měla vrátit půjčený HDD, jala jsem se po půlnoci pokračovat v konzumaci filmů. Tentokrát Prázdniny pana Beana: za normálních okolností...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
23.01.2009 23:08:0023.01.2009 23:08:00

pátečně ...

Jelikož bych už měla vrátit půjčený HDD, jala jsem se po půlnoci pokračovat v konzumaci filmů. Tentokrát Prázdniny pana Beana: za normálních okolností bych tuhle uhm... uhm... eeh... slabý film (hodně slabý film) nikdy nezmínila, ne-li vypnula po testovacích patnácti minutách, ale přítomnost Karla Rodena ve mně podmiňovala otázku, zdali to bude obdobně slabé až do konce: bez vytáček – bylo. Bylo to natolik stupidní a slaboduché, že bych v kině požadovala vrácení vstupného, ale jistá pasáž mě zaujala, a to visutý most.

A tak jsem hodila film do malého okna a jala jsem si most najít na Google earth, abych zabitý čas alespoň nějak zúročila. Sice krapet kostrbatě, protože vepsat do vyhledávače Francie „bridge“ je stejně efektivní, jako zadat v ČR „pivo“, ale podařilo se mi najít řeku, přes kterou tahle unikátní stavba vede. A tím jsem skončila, protože Francouzi nejenže nemají nafoceno ve větším rozlišení, ale jejich fotodokumentace je z dob, kdy nestály ještě ani pilíře. Looseři! To i ta Ukrajina má lepší fotky (trojrozměrná Aifelovka mě fakt nedojme).

Nicméně Piráti z Karibiku III mi náladu vylepšili. Ten film je nezařaditelný skvost kinematografie: neodnesete si z něho nic víc, než z mraku dalších komerčních výtvorů, ale pobaví vás víc než královsky (tedy za předpokladu, že jej neberete vážně). To vůbec neřešte, že nepochopíte děj, to po vás nikdo nechce, protože to snad ani nejde: stačí dialogy a klíčové scény s geniální postavou Jacka Sparrowa. Buráček, schízy, chaos v osobách i ději, bizarní komplikace, plejáda scén, které napohled nemají hlavu ani patu, Jackovy hlášky, rozhádaní milenci, všichni proti všem. Byla bych znechucena, kdyby film končil polibkem Elizabeth a Willa!

Ideální film pro magory. Tvůrci se vyřádili a vyhodili do vzduchu nejen očekávání diváků, ale i kritiky, protože ti sami zkolabovali nad otázkou, co tímhle chtěli autoři vyjádřit, a jelikož platívá „ostrá kritika = dobrý film“, tak by bylo hříchem film rozcupovat na kusy, natož jej chválit.

draace

Navíc mám pocit, že o Pirátech jsem tady už psala.

Bolí mě bránice, od chechotu.

Scéna s pistolemi NEJVÍC... (Na YouTube bohužel nenalezena:o(

.

.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: