Informace o článku
„Hele, to si jenom ze mě střílíš, ne? Tys nikdy neslyšela Marseillaisu ? Vždyť to je notoricky známá hymna...“ (citace). Nestřílím. Notoricky známé hy...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
06.11.2008 6:06:0006.11.2008 6:06:00

We are living in yellow submarine ...

„Hele, to si jenom ze mě střílíš, ne? Tys nikdy neslyšela Marseillaisu ? Vždyť to je notoricky známá hymna...“ (citace).

Nestřílím. Notoricky známé hymny jsou pro mě česká, slovenská, ruská a díky vysílání E2 i italská, protože opravdu připomíná dechovku. Začátek francouzské hymny mne tudíž šokoval, neb jsem téměř deset let žila v mylném domnění, že jde o skladbu Beatles. Proč? Kvůli Yellow Submarine.

Miluju ten film, naprosto ojedinělým způsobem. Příběh o vítězství „love“, avšak v bizarní podobě: hudba porážející blue meanies, kteří despoticky jabkují svět. Kapitán Fred, Beatles a Jeremy - Hillary- Boob - Ph.D. ve válce o Pepperland, jedna slovní hříčka za druhou, suchý anglický humor, kreativní animace a především geniální hudební kulisa, to všechno je Žlutá ponorka. Pošahané do dokonalosti.

.

Takže já ve všech svých filmech dokumentujících naše Hubertovy jízdy mám začátek francouzské hymny, aniž bych to tušila (fanfára z All You Need Is Love si totiž o místo v úvodních titulcích doslova žádala sama:o)

draace

Autorská práva na písně Beatles vlastní Majkl.

Ale na francouzskou hymnu?
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

na francouzskou hymnu už nikdo, ta je př...

na francouzskou hymnu už nikdo, ta je přes 200 let stará, takže lze už využívat naprosto volně :o))) A tim Majklem seš si jistá ? Neni to tak dávno, co se net jen hemžil zprávama na téma, že Majkl je bankrot a je nucen práva Beatles prodat...
Gravatar

Frost: pokud je pravdivost této informac...

Frost: pokud je pravdivost této informace podobná té s prodejem Neverlandu, kde šlo o výpověď týkající se hypotéky (zástavního práva?), nikoliv o bankrot, tak se obávám, že práva na Beatles doposud neprodal:o)