Informace o článku
Nejen od bratra Koumáka mi přišla DVD. Další pakl dorazil od Kay. Velice očekávaný pakl: X-files (Akta X). Další emoční nářez, protože tenhle seriál s...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
27.07.2008 22:21:0027.07.2008 22:21:00

The truth is out there ...

Nejen od bratra Koumáka mi přišla DVD.
Další pakl dorazil od Kay. Velice očekávaný pakl: X-files (Akta X). Další emoční nářez, protože tenhle seriál se mi svého času vtiskl do života více, než je zdrávo (na zdravém rozumu jsem nějak extrémně nelpěla a nelpím dodnes). Kdy a proč jsem začala milovat Muldera, si nepamatuji, ale tahle platonická láska mi vydržela docela dlouho. Kdy jsem historicky poprvé zapomněla, že večer vysílají X-files? Když mi přivezli Bobánka, a posedlost Mulderem tak nějak odkráčela do kytek. Docela škoda. Hlavně mých snů, ve kterých mě agent Mulder vozí do školy, čekajíce s Mondeem před naší bytovkou a že bych jakože měla pohnout. No prostě kámoši největší.

Po letech (mnoha letech) mi znělka seriálu postavila chlupy do pozoru. Tohle bývaly mé večery, mé čtvrtky, mé těšení se. Nikdy předtím jsem znělku neřešila, ale teď jsem ji rozpitvala na nanočástice. Zvláštní, po těch letech. Víc než zvláštní, jakoby se otevřely dávno zapomenuté dveře, jakoby minulost vygradovala do němé výčitky „tehdy jsme ti byli dobří...“.

Mnohem větší emoci mi však způsobilo, že chybí dabing. Originál anglické hlasy mých agentů mi přivodily srdeční arytmii: mazec. Za tohle to žebrání u Kay rozhodně stálo (i když mnohem větší mazec byl, že jsem byla v postýlce a DVD odmítalo pustit titulky, takže můj historicky první díl seriálu, kde jsem rozuměla pouze „Who is it?“ a následnou opravu „What is it?“ plus několik debat na téma „human ano či ne“. Samozřejmě Mulder extrémně sladkej, ale to byl i s českým hlasem:o)

Takže mám o zábavu postaráno. Již týden trvající depka osamění nějak nehodlá balit kufry, tudíž po návratu domů lezu po čtyřech k počítači a s vytřeštěným pohledem a chvějící rukou strkám médium do mechaniky. Myšlenky „lanko-sloupky-kopřivy-sekerka-krumpáč-izolátory-trní-svinskyTěžkáPalice“ jsou okamžitě potlačeny, a když mému fyzicky vyždímanému tělu nejde sedět, tak si k tomu monitoru klidně lehnu. Co by člověk neudělal pro pohled na krásného elegantního agenta!:o)))

draace
Ve škole jsme měli originál X-files trička, já a Mihočka. Vlastní výroba!
A tohle dodneška nosím v náhradní peněžence. Prostě to tam patří. Muhehe:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak ten průkaz je hustej :oD

Tak ten průkaz je hustej :oD
Gravatar

NO hustý :-D Průkaz jsem nevěděla, že má...

NO hustý :-D Průkaz jsem nevěděla, že máš!! Já jsem před táborem vyráběla ty na předpremiéru :-) Doma mám ještě skoro celou 7 a celou 8, ale to mi táta nahrával z Primy, takže český dabing. Ale když se k tomu dostanu, tak to taky přepálim. A ještě mám originál celou 6 a 9. řadu.. ale z lásky k Aktům tohle už nepřepaluju ;-)
Gravatar

Kay: mám někde i to tričko, a to je nejv...

Kay: mám někde i to tričko, a to je nejvíc cool. Jinak z první série nejdou pustit poslední 4 díly. Včera jsem málem rozmlátila počítač:o(((
Gravatar

Jo, to vím, to jsem ti psala v sms. Nejd...

Jo, to vím, to jsem ti psala v sms. Nejde pustit Tooms a Darkness Falls. Poslední 2 díly už zase jdou. Zkus to. Taky jsem nadávala, že zrovna ty dva nefungují, mám je totiž moc ráda, mno
Gravatar

Kay: nejdou ani ty další dva:o( A zrovna...

Kay: nejdou ani ty další dva:o( A zrovna Tooms... grrr... Takhle mi trhat večerníčky:o)
Gravatar

Kay: a propos, díl "3"... Svéh...

Kay: a propos, díl "3"... Svého času nás velice pobouřil:o))) No a s tou Duchovny tehdy opravdu chodil, což nás fanynky samozřejmě šíleně žralo:o)
Gravatar

Jojo, taky pamatuju na to, když jsem nes...

Jojo, taky pamatuju na to, když jsem nesnášela Duchovnyho milenky :-D A Téu nesnáším dodnes :-D Jinak mně ty poslední 2 díly šli. Zkoušela jsi i DVD i PC? A jinak jsem ještě nesnášela Fowleyovou.. nevím jestli pamatuješ..
Gravatar

Kay: zkoušela jsem jen PC. Tak jako můžu...

Kay: zkoušela jsem jen PC. Tak jako můžu prubnout i stolní DVD, ale budu si muset vytisknout titulky na papír a číst si během promítání:o))))