Informace o článku
Emo už je matkou. Poněkud mi v sobotu překřížila plány, když během Seabiscuita hekticky nosila kousky papíru do boudičky a vylepšovala hnízdo, tudíž b...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.01.2008 23:31:0027.01.2008 23:31:00

Emo má mimi

Emo už je matkou. Poněkud mi v sobotu překřížila plány, když během Seabiscuita hekticky nosila kousky papíru do boudičky a vylepšovala hnízdo, tudíž bylo jasné, k čemu se chystá. Takže jsem ji nerušila, a po Seabiscuitovi jsem se místo obligátního usednutí k PC jala podívat na velkofilm Alexandr Veliký, koupený z Blesku. Děkuji si tímto, že jsem na něm nebyla v kině (tehdy večer mě odradila dlouhá vysílací doba), a kdyby Emo nerodila, nejspíš bych to vypnula a vyhodila z okna. Ne všemu rozumím… Namátkou: kolik let bylo Bucephalovi, když na něm Alexandr doputoval až do Indie? Vydržel by tohle dejme tomu dvacetiletý kůň? A v čem jsou rty Angeliny Jolie nejsvůdnějšími na světě? (Netuše, že jde o ni, jsem si říkala, že ta baba je nádherná, jen kdyby neměla tak škaredě vypoulené pysky.) Režisér filmu zřejmě toužil po „jiném“ Alexandru, ale vyšel mu „divný“ Alexandr. Hodně divný.

A Emo? Emo má mimi. Naštěstí v rychlosoutěži došlo i k tipu „šest mláďat“ nejenom z mé strany, protože by vypadalo trapně, kdybych vyhrála jenom já. Vítězce jsem její zásah do černého (doslova:o) již oznámila na chatu, takže nyní nás čeká tipovačka barev, a tady si dovolím několik nápověd. Ze strany otce nelze očekávat jiný než bílý gen, takže s bílou barvou je nutné počítat. Matka nosí v DNA barev několik: černou, černou s bílými odznaky a přírodní hnědou, ale ta pravděpodobně (kvůli otci) nehrozí. Spíš bych věřila „náhodě“ v podobě strakaté, i když s otcem albínem… No nevím. Ale příroda je nevyzpytatelná…:o)

draace
A hned nás tu bydlí celkem 9.
Počítat umím: 7 myšek, had a malý drak:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak počet myšek mi nevyšel, zkusíme barv...

Tak počet myšek mi nevyšel, zkusíme barvičky :) Budou tři bílé, dvě černé a jedna strakatá.
Gravatar

Bílé a strakaté, poměr si netroufám odha...

Bílé a strakaté, poměr si netroufám odhalit, ale mohla bych zkusit z hluboké temnoty mého mozku vytáhnout genetické výpočty pravděpodobnosti haha. A k Alexandrovi - nedá mi to - což o to, dobře opečovávaný 20ti letý kůň by to možná! vydržel, ale rozhodně ne frís :)))) Ono už to cválání po poušti bylo v podání tohoto plemene dost nadsazené :) O tom filmu si myslím své, do kina bych na to nešla ani v televizi jsem ho nedokoukala.
Gravatar

Karolína: dobře opečovávaný kůň po sedmi...

Karolína: dobře opečovávaný kůň po sedmi letech bojů, a štrekách přes velehory a pouště? Vojsko čítající několik desítek vojáků, včetně jezdectva. Co žrali? Čím krmili? Nebo ty hory prošli za den? Kravina:o)))
Gravatar

Karolína: No já jsem byla filmem Alexand...

Karolína: No já jsem byla filmem Alexandr Veliký opravdu zklamaná. Myslím, že to jsou bezesporu vyhozené peníze, byť se jedná o 40 Kč, které za to DVD chtějí. Ten kůň byl krásný, ale Bukefala jsem si představovala opravdu jinak. Celý ten film byl zdlouhavý a dost nudný. No a ztvárnění Alexandra mi přišlo dost divné. Odbarvený Alexandr se mi fakt nelíbil.
Gravatar

Karolína: samozřejmě že několik desítek ...

Karolína: samozřejmě že několik desítek TISÍC vojáků:o) Iva: kdysi dávno jsem četla knížku, kde psali, že Bucephalos dostal jméno dle lysiny, protože měla tvar býčího rohu. Legendy praví, že poslední bitvu Alexandr nezvládl právě kvůli faktu, že neseděl na svém koni... U scény, kde se Frís a slon stavěli proti sobě na zadní, a řehtali a troubili, jsem už neměla sílu ani úpět:o)
Gravatar

Tak to já ten film tenkrát ani nedokouka...

Tak to já ten film tenkrát ani nedokoukala, takže vzpínacích řehtacích a troubících scén jsem byla ušetřena :o)
Gravatar

Draace: Kravina je celej ten film :)ale ...

Draace: Kravina je celej ten film :)ale otázka zněla, vydržel by tohle dejme tomu dvcetiletý kůň? Myšleno putování do Afriky, tak jsem to pochopila. Boje jsem v úvahu nebrala, to by asi opravdu nevydržel ani pětiletý kůň v plné síle natož dvacetiletý dědek :) Říkám, film jsem uťala po onom šíleném cválání po poušti :) ale legenda je legenda, ne?
Gravatar

K tomu Bukefalovi...podle historických p...

K tomu Bukefalovi...podle historických pramenů s ním skutečně Alexandr doputoval až do Indie..v té době mu bylo opravdu zhruba dvacet let...ohledně jeho konce se spekuluje, někteří historici se domnívají, že zahynul přímo roku 326 př.n.l. v bitvě u Hydaspes, jiní pak, že zemřel jen krátce předtím z důvodu svého vysokého věku...Alexandr pak na jeho počest pojmenoval jedno z nově založených indických měst... Netuším, jak to mohl všechno zvládnout, nicméně není to jediný případ koně, který by v takhle vysokém věku stále věrně nosil svého pána...
Gravatar

Elizabeth: tak to je mazec. Na každém šp...

Elizabeth: tak to je mazec. Na každém šprochu pravdy trochu:o)
Gravatar

Jinak všem nadšeným tipařům: strakatí ta...

Jinak všem nadšeným tipařům: strakatí tam nejsou. Dle pigmentu se držte dvou variant: tmaví (nejspíš černá) a světlí (albíni):o)
Gravatar

Karolína: a propos, je ti doufám jasné, ...

Karolína: a propos, je ti doufám jasné, že já a trenérka toužíme po svezení na Frísovi? :o)))
Gravatar

2 černí a 4 bílí

2 černí a 4 bílí