Informace o článku
Noc reklamožroutů 2007 Vím, konala se 23. – 24. listopadu, to pouze a jen já jsem nedokázala své zážitky včas a aktuálně zpracovat. O co přesně jde? O...
draacedraace
...denní cint...denní cint
15.01.2008 6:07:0015.01.2008 6:07:00

o požíračích reklam

Noc reklamožroutů 2007

Vím, konala se 23. – 24. listopadu, to pouze a jen já jsem nedokázala své zážitky včas a aktuálně zpracovat. O co přesně jde? O pětihodinový maratón reklamních šotů, puštěný v sále multikina ve formě NON-STOP. V praxi to znamená, že přijdete do Slovanského domu, ve vchodě vyfasujete „tleskátko“, což je mechanismus podobný lidské ruce, jehož plácáním o stehno v počtu více než dvou lidí dosáhnete zvuku autenticky podobnému tleskání, a jdete si hačnout do jednoho ze sálů. A zbytek večera čumíte na reklamy. To jako na všední (a nejen ty) reklamní spoty, pěkně jednu za druhou, a pokud se vám reklama líbila, využijete služeb tleskátka.

Jsem reklamožrout:o)

Noc reklamožroutů je ojedinělou akcí, na které se pobavíte i bez nutnosti zírat na reklamy. Slováč v každém patře nabízí jiný druh zábavy, takže regulérní párty se vším všudy: hlasitá hudba, jídlo, pití a společenský šrumec. Odvázat se můžete jak na tanečním parketu, tak na živém koncertě, a do kinosálu na reklamy vůbec nemusíte. Já se však čestně přiznávám, že jsem „pásmo krátkých filmů“ viděla celé, od začátku do konce, plných 5 hodin nonstop. Proč? Protože já jsem přišla opravdu kvůli reklamám…:o) A pokorně se přiznávám, že má náklonnost k reklamám vždy byla silná. Já televizi během reklam nepřepínala a jeden čas jsem si ty nejlepší nahrávala. To jako opravdu. Na většině mých VHS najdete pasáže reklam, takový chumel toho nejlepšího, co v dané době TV vysílala. Samozřejmě se nejednalo o „vy zíráte? My zíráme“ či jiné bezduché a stupidní výplachy mozku, které bohužel na spotřebitele zabírají nejúčinněji (jinak si jejich existenci nedokážu logicky objasnit); nýbrž o reklamy nápadité či vtipné. Bavilo mě sledovat nelítostný boj Pepsi a CocaColy, neb tito dva letití rivalové ve výrobě senzačních reklam excelovali, ačkoliv Pepsi po boomu s novým image loga (reklamy It´s your voice…) bohužel upadla a propagaci své značky svěřila výhradně do kopaček fotbalových mágů (pro mě nuda). Přitom reklamy typu „sudičky“ (Claudia Schiffer?) svého času bodovaly, protože měly šmrnc a byly snadno stravitelné.

CocaCola naštěstí ve výrobě reklam exceluje dál, protože oproti letům minulým bizarní, zábavné a nevšední reklamy vymírají. Počet výborných reklam tvoří podstatně menší procento, než duševní vraždy ze strany nevypratelných fleků a rozžhavených tělíček broučků. Jsem nadšená, když mě TV reklama rozesměje na plný výkon, ale v současné době se již opravdu nevyplatí dřepět u TV a s ovladačem číhat, za účelem záznamu. Divák by totiž snadno zblbnul.

Noc Reklamožroutů mi dobila baterky a zalátala absťák, co se týče reklam. Kromě klasicky profláklých šotů nabídla i historické kousky ze 30. let (i pár komunistických perel se našlo). Zastoupení českých reklam bylo slabší množstevně i kvalitativně (většinou se jednalo o charitu či nadace proti AIDS), a pokud bych dostala za úkol jmenovat vítěznou firmu, tak volím Peugeot. Sice se do mého TOP 10 žádná z jeho reklam nedostala, ale početně těch úspěšných měl nejvíce. Ale vybrat jednu konkrétní reklamu si netroufám. Můj největší výbuch smíchu si pamatuji dobře, odehrál se těsně po půl jedné, ale bohužel v sérii, která byla třešničkou na dortu celkově, takže si opravdu nevzpomenu, která konkrétní reklama to byla. Výborný „krátký film“ předvedla Madonna (ač se jednalo o dílo jejího manžela), a pokud bych měla jednu z reklam převyprávět, zvolím tuhle. Dvě uklízečky ozbrojené kýbly, hadry, utěrkami a mopy vstoupí do domu, kde viditelně proběhla párty. Bordel nepopsatelný, takže všemi těmi serepetičkami gruntují, likvidují flek po fleku, uklízejí rozházené věci a vše pečlivě omývají, pěkně místnost po místnosti. Hudrují, a po posledním tahu mopem na již vyblýskané podlaze obě vycouvají ze dveří, aby si dlažbu nepošlapaly, a zadkem drcnou do venku natažené pásky s nápisem „stop, policie“. A před domem mraky policejních aut s majáky, viditelně čekajích na vyšetřovatele, a nastane takové to „ticho“, které slovy nelze popsat…

draace
Absolutní reklamožrout.
Doufala jsem, že uvidím reklamy Budweisseru s Clydesdales, protože u těch i pláču.
Bohužel nikoliv. Tak snad příště:o)

PS: po shlédnutí lze rozkliknout další (miniaturní náhledy se objeví na spodní liště)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Reklamy na Bud s begankama najdes na You...

Reklamy na Bud s begankama najdes na Youtube - je jich tam celkom hafo :-)
Gravatar

Mautycka: :o) To bylo myšleno tak, že vi...

Mautycka: :o) To bylo myšleno tak, že vidět tyhle naprosto přenádherné reklamy na plátně by bylo fantastickým zážitkem. Nic proti YouTube, ale kino je kino:o)
Gravatar

Mautycka: nicméně jsi mě nakopla k tomu ...

Mautycka: nicméně jsi mě nakopla k tomu sem šoupnout "ochutnávku":o) i když vybrat z nich jednu, to je opravdu oříšek, takže jsem dala přednost srdečním tvorečkům:o)
Gravatar

Stále si dokola pouštím tu s tím hříbkem...

Stále si dokola pouštím tu s tím hříbkem, jak se snaží táhnout vůz a zezadu mu pomáhají dva begánci, to je takovej doják, skoro jak "Prasátko Baby" :o)))
Gravatar

Mě se nejvíc líbí ta s oslíkem :)))

Mě se nejvíc líbí ta s oslíkem :)))
Gravatar

Největší doják je ta s tou myší, jak drb...

Největší doják je ta s tou myší, jak drbe kůňovi ucho :-)
Gravatar

frost: že jo?:o) Jinak tyhle reklamy jso...

frost: že jo?:o) Jinak tyhle reklamy jsou vychytané do posledního gesta. Za normálních okolností by podobná díla "koňaři" rozprášili, ale tohle vyrobili machři z oboru. Je tam vypilované každičké gesto, i co se týče gestikulace koní, takže nadmíru autentické. Působí to neskutečně věrohodně - viz tohle http://www.youtube.com/watch?v=FZplMhvGGuQ
Gravatar

Karolína: oslík je super, ale tam mi tro...

Karolína: oslík je super, ale tam mi trošku vadí, jak otevírá hubu, když táhne s clydesdales v zápřahu. Nejspíš ho tahle pozice děsila, když kolem něho a za ním dupali tunoví obři... Tak snad ho netrápili dlouho:o)))
Gravatar

Co je to vlastně za plemeno? Vypadají vě...

Co je to vlastně za plemeno? Vypadají větší než "Shire horse"
Gravatar

anďa: plemeno ClydesDale :o)

anďa: plemeno ClydesDale :o)