Informace o článku
Stane se:o) Rodiče zatoužili po nové kuchyni (mezi námi ženami, bylo už načase, protože v domečku bydlí od r. 1997, takže vrzání komunistické kuchyňsk...
draacedraace
...denní cint...denní cint
09.01.2008 15:44:0009.01.2008 15:44:00

o kancelářském dobrmanovi

Stane se:o) Rodiče zatoužili po nové kuchyni (mezi námi ženami, bylo už načase, protože v domečku bydlí od r. 1997, takže vrzání komunistické kuchyňské linky trhalo uši plných 10 let), a dnešek je dnem D. A jelikož oba rodičové pracují mimo město, chopila jsem se funkce „vpustit řemeslníky a ochránit je před smečkou“ já. Blbošpaněla v husté zimní srsti jsem bezcitně ponechala ječet na verandě, ale dobrmanku jsem přemístila k sobě do práce. Skutečně originálně strávená pracovní doba:o)

Zaprvé zjistíte, jak strašně ten pes smrdí. I když mnohem víc smrděly ty sežehlé chlupy, když si hačl pod ventil přímotopu. Že psovi přejedete nohu kolečkem od židle, s tím se dalo počítat, protože Saze je nesmírně zvědavá a nesmírně vlezlá. Vůbec nejprekérnější jsou však útěky k telefonu ve vedlejším kanclu, protože jakmile se zvednete, okamžitě se před vámi vztyčí dobrman. Úprk k telefonu posléze připomíná cross, kdy přeskakujete dobrmana, obíháte dobrmana, srážíte se s dobrmanem a zakopáváte o dobrmana. Dobrman má ideální proporce k tomu být všude a všude překážet, a pakliže se vám podaří ve zdraví dosáhnout sluchátka, tak máte v ruce i dobrmanův rypák. Po zbytek šichty chodíte po špičkách, v naivní snaze neprobudit dobrmana, který samozřejmě spánek finguje... Ale tak aspoň že už nedupe. To byste také nevěřili, jak hlasitě dobrman dupe.

O zvýšeném počtu krátkých černých chlupů pod stolem, na stole a v pokladních dokladech netřeba se zmiňovat, a stejně tak jsem si neuvědomila, jak strašně hlasitě dobrman vyje, když slyší zvonit telefon. Věčná škoda, že dnes nepřijely na neohlášenou návštěvu tety z berňáku. Jistě by se dovnitř nehrnuly tak vehementně, jako minule.

draace
Kancelářská krysa s kancelářským dobrmanem.
S hlasitě chrápajícím!:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Podpultový pes :o))

Podpultový pes :o))
Gravatar

Ano, taky máme dobrmana. Je to velmi nev...

Ano, taky máme dobrmana. Je to velmi nevhodný pes do domu, protože všude překáží a všude dosáhne. Speciálně ten náš je navíc velmi neohrabaný, takže kdybych nechale po bytě běhat koně, vyšlo by to asi stějně. Navíc je to docela velký dobrman (na fenu až příliš, jak nás upozornila paní chovatelka), takže děcko naproti od sousedů na ni prvně ragovalo "hele, mami, oni si koupili koníka". Ještě že bydlí venku :D
Gravatar

Iva: čuba mých rodičů je vyšší než pes:o...

Iva: čuba mých rodičů je vyšší než pes:o) nikdy jsem neviděla většího dobrmana, takže pokud potkávám zástupce tohoto plemene, pokaždé nechápu, proč jsou tak mrňaví. A moje kolegyně včera prohlásila "ona je větší než naši ovčáci... Čím tě to doma hnojili, Sazinko?:o)
Gravatar

draace: Jinak, já bych si dobrmanku do p...

draace: Jinak, já bych si dobrmanku do práce vzít nemohla. Nevím, co by mi tady u nás na berňáku na to řekli :o)
Gravatar

Taky máme doma podobný exemplář. Naštěst...

Taky máme doma podobný exemplář. Naštěstí je naopak na nejnižší míře standardu plemene. Ale za to je doma, rodiče totiž nepřenesli přes srdce, že by chudinka fenečka mrzla venku. Takže kromě pelíšku, který jednou za půl roku roztrhá na kousky 1x1 cm, okupuje mou postel (když se nepohybuju po pokoji), postel mého táty (i když v ní spí) eventuelně gauč v obýváku. Veškeré pokusy odnaučit jí to selhaly. Dupe víc než stádo koní a štěká na cokoliv, co se v zahradě šustne, klidně i v půlnoci. A chrápe. Občas :) Jediná věc která na ní platí jsou dělbuchy a rachejtle. Jakmile venku zaduní rána podobného ražení, o psovi nevíme, je úplně nejmenší a neviditelná :)))