Informace o článku
Ráda píšu, že se mám dobře. Tuze moc dobře. Je o mě fantasticky postaráno, po několika letech žádné vstávání ke koni, dokonce jsem viděla víc pohádek ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.12.2007 21:28:0027.12.2007 21:28:00

pozdrav z Valašska

Ráda píšu, že se mám dobře. Tuze moc dobře. Je o mě fantasticky postaráno, po několika letech žádné vstávání ke koni, dokonce jsem viděla víc pohádek než za celý svůj život. Paradoxně netrpím vánočním obžérstvím, ono když není kde energii vybíjet, tak není ani žádného nutkání bagrovat všechny ty dobroty, kterých je kolem víc než dost. Dokonce je tady sníh! Tedy takové to bílé, co má víc než jeden centimetr už od soboty a co při blízkém kontaktu s botou křupe.



Dnes jsem absolvovala naučný den „starých časů Valašska“. Atmosféra nepopsatelná, dýchaly na nás pohádky plné valašek, a že mám tendence každé seno a oves promnout v prstech, to už je nemoc z povolání. Jenom ten mráz… Ano, lepší než sračky, ale pro teplomilné draace stačí nula, ne minus pět a níže. Pak by nemuselo docházet k prekérním situacím, kdy se na toaletě zamotají bambulky od čepice do vlasů při přetahování foťáku přes hlavu ve snaze se nějak kloudně dostat skrz kabát k rozepnutí kalhot… Kromě faktu, že se jeden málem skalpuje, je vystaven i nebezpečí akutního přehřátí a následného zkolabování organismu, protože v ně WC obvykle nebývá minus šest. Pak foťák pověsíte na věšáček, aby udělal „bum“, pak ten mobil na šňůře rovněž není zcela ideálním řešením… A pak se divte, že vykonání malé potřeby trvá téměř čtvrt hodiny čistého času. No s deseti vrstvami prádla jde o dost namáhavý sportovní výkon. Tak snad bude v Ostravě tepleji…:o)

Poslední Valach, na kterého se strašlivě těším, je hřebec. Ano, Scyris. Pokud nenastane neplánovaná změna plánu, vyměníme zítra poslední stravenky za pakly mrkve a hurá směr Velké Karlovice. Snad bude Bílý Blesk po nadstandardním úplatku svolný k focení, taková třešnička na dortu letošní turf sezóny. Muhehe.

Tož eště sa ozvu.

Daja Swito
Z kočování po krajích moravských.
Jestli je lepší slivovica než víno? Asi fakt jo. Brrrrrrr.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Draace, to není "eště" ale &qu...

Draace, to není "eště" ale "ešče", to by ti Valaši dali! :-D
Gravatar

anďa: klidně ať dají...:o))) Já jsem kar...

anďa: klidně ať dají...:o))) Já jsem karlovaračka a budoucí pražačka, takže s radostí zůstanu u "domácích" patvarů:o)))
Gravatar

V Ostravě je kosa, snich tu neni a vitr ...

V Ostravě je kosa, snich tu neni a vitr fuči až to ušiska trha. brrr! Sem ani nejezdi.