Informace o článku
No a zase… Ani svátky klidu se neobejdou bez vypjatějších momentů. Opět mi v němém úžasu spadla čelist, nad drzostí a neomaleností. Koho? Hádejte, co ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
19.12.2007 19:04:0019.12.2007 19:04:00

Vánoce nejsou svátkem klidu

No a zase…

Ani svátky klidu se neobejdou bez vypjatějších momentů. Opět mi v němém úžasu spadla čelist, nad drzostí a neomaleností. Koho? Hádejte, co draaceti intenzivně pije krev, a nad čím jsem se tady v blogu rozčilovala nedávno. Správně, dopravci vánočních dárečků. Čím se předvedli tentokrát?

Objednávka v inkriminovaném obchodě obnášela i oznámení, že pokud si zákazník nepřeje zboží dopravit přepravní službou, nechť se ozve. Okamžitě jsem se ozvala: že pouze a jen poštou. První část zásilky samozřejmě dopravila nepošta: řidič mi volal pětkrát, komunikoval se mnou jako s debilem a vrcholem bylo „vyjděte z toho baráku, ať už tam jste, až přijedeme“. Přijelo osobní auto a v něm dva lidi; na dopravu menších zásilek jsou totiž potřeba dva chlapi, z nichž nejméně polovina neumí zdravit.

Druhou část té samé objednávky dovezl ještě vypečenější dopravce: ten pro změnu netelefonoval vůbec. Přijdu domů a vedle zvonku je nalepený barevný papír, s číslem balíku a výzvou „volejte na číslo XY“. Myslím, že můj němý úžas hraničil s kandidaturou na dement-výraz roku. Kde to jsme? Já nedobrovolně vyplácnu za doručení pidibalíčku s paměťovou kartou 150 K,č a ještě budu za svoje prachy nahánět chudáčka řidiče, který neumí telefonovat? Tak to ani omylem.

Odolala jsem pokušení ten papírek roztrhat a záhy rozezleně vyrukovat na prodejce s otázkou „kde je balíček?“, protože dodací lhůta už dávno překročila termín. A o tom to je: kdyby ten ignorant zaúkoloval poštu, měl by po starostech, bo pošta sem jezdí každý den, narozdíl od soukromých přepravců. Ne, oni mají svoje metody. A na ty já jim dlabu, takže jsem vzala samolepící žlutý papírek a na jejich upozorňovacím letáku hnedle viselo „volejte na XY“, tentokrát s číslem mým. (Být ta karta pro mě, nepřijmu ji vůbec, natruc a najust, ať si prodejce tu dardu za neschopnou dopravu pěkně vyžere sám.)

No ozvali se, a nazítří doručili. Že prý si kolega nevšimnul, že na balíčku je i moje tel. číslo. Mlčela jsem, ač vím, že povinnost uvádět telefon se týká všech druhů přeprav; čeho jsem si ale všimla až doma, byly údaje na krabičce. Datum dodání tam byl 14.12.07, datum příštího pokusu 15.12. Kdy mi přilepili na dveře výzvu? Dne 17.12., a balíček mi doručili včera. Má cenu tohle komentovat? Zřejmě bych měla být vděčná, že se vůbec uvolili mi zásilku přivést...

Daja Swito
Fanoušek přeprav.
Ještě čekám dvě zásilky, tak snad mi na Vánoce nevyleze opar.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: