Informace o článku
Nerada vykrádám cizí zprávy, ale tady učiním výjimku. Nějak se mi nechce tuhle smutnou novinku převzít a přepsat do vlastní verze. Nezbývá než doufat,...
draacedraace
...denní cint...denní cint
14.12.2007 8:16:0014.12.2007 8:16:00

hodně blbá zpráva

Nerada vykrádám cizí zprávy, ale tady učiním výjimku. Nějak se mi nechce tuhle smutnou novinku převzít a přepsat do vlastní verze. Nezbývá než doufat, že pan spisovatel se se svým osudem porve a že zvládne sérii o Úžasné Zeměploše obohacovat co nejdéle. Možná se dočkáme mnoha nových okolnosti ohledně "života" Smrťova...

Oook.

*******
převzato z www.novinky.cz

Spisovatel Pratchett trpí Alzheimerovou chorobou



Spisovatel Terry Pratchett foto: profimedia

Britský spisovatel, autor mnoha bestsellerů Terry Pratchett (59) trpí vzácnou formou Alzheimerovy choroby, která se u něj zatím projevuje v ranném stadiu. Pratchett to oznámil na internetových stránkách ilustrátora svých knih Paula Kidbyho.

14. 12. 2007 07:45

Lékaři spisovateli již v létě sdělili, že v minulých letech utrpěl lehkou mozkovou příhodu, o níž však neměl tušení. Testům se podrobil až poté, co zjistil, že má problémy s koordinací některých pohybů rukou. Pratchett by – jak sám uvedl – své onemocnění rád ještě nějakou dobu tajil, avšak nadcházející kongresy, kterých se má zúčastnit, i závazky vůči vydavateli jeho děl jej přiměly ke zveřejnění této skutečnosti.

Věří, že stihne ještě napsat několik knih. Nyní dokončuje román s názvem Nation (Národ). Pratchett proslul především cyklem humoristické fantasy o Zeměploše, plochém světě, který pluje vesmírem na zádech obrovské želvy. Jeho knihy byly přeloženy do 33 jazyků a celosvětově se jich prodalo přes 45 miliónů.

autor článku: nek, Právo
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

To je skutečně zpráva z těch horších, že...

To je skutečně zpráva z těch horších, že zrovna on... Zrovna dneska jsem si koupila Darwinovy hodinky a těším se, jak si k nim za chvíli lehnu.:-) Snad to tedy není jedna posledních.