Informace o článku
Tak jsem si z čiré zvědavosti pustila film WANTED: nominace na Oscara (ač „jen“ za zvuk:o) podnítila mou zvědavost. Film nezačal špatně, zřejmě by v o...
draacedraace
filmožranífilmožraní
25.01.2009 23:51:0025.01.2009 23:51:00

nedělní filmožraní

Tak jsem si z čiré zvědavosti pustila film WANTED: nominace na Oscara (ač „jen“ za zvuk:o) podnítila mou zvědavost. Film nezačal špatně, zřejmě by v oněch patnácti testovacích minutách obstál i bez nominace na Oscara, tedy za předpokladu, že by v něm nehrála Pyskatka Odpudivá. Nevím, jestli je to pouze mé nutkání zvracet, kdykoli Angelinu Jolie zabere kamera... Pokaždé stejný scénář: jede film, a jakmile se objeví detailní záměr na její obličej, okamžitě mi hlavou proletí „fuj, ta má ale odpornou hubu“. Později mě již trklo, že to „asi bude ona“ a jala jsem se podívat do titulků: a fakt že jo, vždycky to byla ona. Ona asi žádná jiná baba takhle šeredně nečumí. Nic proti holkám tvrďačkám, taková Uma Thurman je dokonalá (ne-li ještě víc), ale Angelinu fakt ne. Celý film jsem si přála, aby tou její hubou proletěla kulka (což se mi k mé radosti splnilo, hurá), a děj mě tím pádem poněkud míjel. Zvuk i efekty super (abych neopomněla přidat zhodnocení...:o)))

Filmů jsem viděla víc (ano, dlouhá noc). Ve třech z nich hrála Praha: v jednom případě Bratislavu, v druhém NY, ve třetím hranici Kazachstánu. Angelina řídící žigula, závodícího s Pendolinem ČD... ale tak jo, je to jenom film. Smyslem filmu je navození iluze, uvěřit tomu.

Bobule mě zklamaly, čekala jsem od nich víc. Nádech léta vůbec, děj nevalný; ať se na mě nikdo nezlobí, ale jestli má být z filmu cítit Morava, tak ať ji nevyrábějí Pražáci. Ostřílený vtip „S kama ste?“ budiž, ale pochybuji, že by manželka valtického vinaře řekla „viď?“ Sežrali by ji. A o chybějícím dialektu nemluvě.

Ale abych jen neprudila: měla jsem poslechnout Kay a zažít Mamma Mia v kině, s dolby zvukem. Tohle je letní film jako fík. V jednoduchosti je krása, ABBA nestárnoucí, mělo to šmrnc, pohladilo, pobavilo, zahřálo... A pak já nemám vypadat jako zombie. Proč je nutné spát?:o)

draace

Filmy by se měly dávat draaceti na příděl.

A nebo za odměnu:o)))

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

e-e, správne sa píše "Anželína Hora...

e-e, správne sa píše "Anželína Horalkynaštorcová". Prečo asi? ;o)
Gravatar

kltko: dávám se poddat. I když Pyskatka ...

kltko: dávám se poddat. I když Pyskatka Odpudivá je přeložitelná i mezinárodně:o)
Gravatar

to jsem ráda, že nejsem jediná komu příd...

to jsem ráda, že nejsem jediná komu přídou ty její pysky hnus
Gravatar

žeby mohla jesť horalky na štorc? ;o)

žeby mohla jesť horalky na štorc? ;o)