Informace o článku
Historek na téma draace & MHD Praha už tady padlo celkem dost. Čím více jsem přesvědčena, že Praha je už de-facto mým domovem a že mne ohledně MHD nem...
draacedraace
...denní cint...denní cint
24.11.2007 23:01:0024.11.2007 23:01:00

nevěřte nápisům :o)

Historek na téma draace & MHD Praha už tady padlo celkem dost. Čím více jsem přesvědčena, že Praha je už de-facto mým domovem a že mne ohledně MHD nemůže nic rozhodit, tím pikantnější bývá střet s realitou. A protože jsem nehodlala v noci z pátku na sobotu složitě (a draze) řešit, kudy do sídliště Zahradního města Hostivař, vyhledala jsem si veškeré spoje s předstihem, a po opuštění Slováče jsme mířili na bus 509.

I nástup se zdařil. Cestou na ípák se na nás přilepil bus 511, s obrovskou cedulí Nádraží Hostivař, a ve mně počalo hryzat podezření. Proč mi net tuhle variantu nenabídnul? A protože na I.P.Pavlova je nutné přebíhat a tudíž tramvaj přistavěná přímo u nosu tam nebude, a protože byla zzzzzzima a ani omylem se mi nechtělo tramvajový plac hledat a čekat 10 minut, tak jsme z busu přelezli do busu. Nic složitého, oba spokojeni.

Kdybych bývala tušila, že mě čeká vyhlídková jízda noční Prahou, kdy jsme seděli na sedadlech MHD téměř hodinu, míjejíce různá zákoutí Prahy, která s linkami vedoucími do Hostivaře neměly pranic společného... Občas jsem si musela promnout oči, jestli to jsou opravdu Háje a nikoliv přelud, a samozřejmě jsem umírala při pohledu na hodiny. Kdo normální cestuje z centra do Hostivaře skrz Jižní město? Už jsme mohli dávno spááááát... O faktu, že spoj s naší zastávkou neměl vyjma cílové stanice nic společného, nemluvě. Na konečné jsme vystoupili, čekali oněch 10 minut v mrazu a vichru, a poté popojeli čtyři stanice. Hurá, jsme doma.

Ponaučení? Vsadím se, že nehrozí. Odpoledne jsem totiž Fluffa poslala z Hostivaře dvaadvacítkou, stejně jako před časem nás oba, když jsme jeli na koncert Chemiků: takže časový skluz patnácti minut. Zřejmě beznadějně neponaučitelný případ:o)

Daja Swito
Fanoušek pražské MHD.
Kromě nových tramvají. Jsou vrzavé a klaustrofobické. Muhehe.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jak jako "nevěřte nápisům" ???...

Jak jako "nevěřte nápisům" ??? Dojel ten bus tam, kam nápis psal, že jede ? Dojel ! :o) Na cestování Prahou nočníma busama vzpomínam se slzou v oku. Ty hodinový jízdy nebyly žádnou výjimkou, i mně se kolikrát stalo, že jsem si přečetl v jízdním řádu, že "nakonec" se ten bus dostane do zastávky, kterou jsem potřeboval, ale že je u jízdní doby ve sloupci se zastávkama číslo 58 jsem už nevnímal. Ale mě ty noční jízdy neznámými zákoutími Prahy strašně bavily, nepovažuju to ztracenej čas, i když to bylo většinou na úkor spánku...
Gravatar

Ještě jednou sem flákneš vícero otazníků...

Ještě jednou sem flákneš vícero otazníků v jedné větě, a budu ostrý a škaredý cenzurovač. Muhehe:o) Jinak bych chtěla vidět tvou slzu v oku po vstávání v pět ráno, po sedmi hodinách v hektické práci, po dalších sedmi hodinách řízení auta a po pětihodinovém maratónu v kině, v půl třetí ráno, a s pocitem, že je třeba vstávat před osmou. Ta slza by byla, ale rozhodně ne nostalgická. O faktu, že v tom busu bylo narváno tak, že se člověk ani nemusel držet, nemluvě. Ačkoliv mě jízda mezi druhým a třetím schodem u dveří až tolik nevadí:o)
Gravatar

No počkej, to si děláš srandu, ne ? (cht...

No počkej, to si děláš srandu, ne ? (chtěl jsem přidat další 2 otazníky ke zvětšení důrazu proložený vykřičníkama, ale nebudu Tě dráždit; i když teda nevim, měl jsem za to, že Ti vadí "věty" složený pouze z diakritických znamének - že jsou cenzuryhodná jakákoli znásobení na koncích vět, to jsem tedy netušil a z literárního hlediska s tím nemůžu souhlasit... - no třeba zrovna 3 tečky - :o))...) vstávání v 5 ráno Ti věřím. 7 hodin v hektické práci, no budiž. Pětihodinovej maratón v kině ? Ano, i toto k autorce víc než sedne. Ale draace řídící auto ?!?!? (sorry, tady jsem si prostě nemoh´pomoct :o)))...) To Ti neuvěřím, dokud to neuvidim. Anebo mi ušlo něco fakt zásadního. Ale to by zase bylo určitě zapsaný někde tady. A 1.4. dneska rozhodně neni :-)
Gravatar

Tři tečky jsou povoleny:o) Jinak jestli ...

Tři tečky jsou povoleny:o) Jinak jestli tě zajímá můj den, tak já vstávala v půl páté, pak hodina spěchu v mrazu u koní, pak 6 hektických hodin v práci, pak 4 hodiny ve vlacích, z nichž v jednom mrzlo a druhý hořel, pak 5ti hodinový maraton v kině, pak čučení do stropu po dvou energy drincích (abych neusnula u maratonu), po dvou hodinách spánku budíček.
Gravatar

Já jsem byla ta, která se musela dívat n...

Já jsem byla ta, která se musela dívat na spolucestujícího, který v tom busu umíral (viz popis náročného dne). A budu se hádat, že na jeho místě by všichni názor na nostalgickou slzu změnili:o)
Gravatar

aha, takže to výše nebylo o draaceti, al...

aha, takže to výše nebylo o draaceti, ale nejspíš o Janu Tleskačovi. Už tomu začínám rozumět :o)))
Gravatar

Umřít v autobuse... to byl odjakživa můj...

Umřít v autobuse... to byl odjakživa můj sen :o)))
Gravatar

a už to sem zase fláká příspěvky, jak se...

a už to sem zase fláká příspěvky, jak se tomu zachce... je to chronologicko-logicky pomotané - příspěvek v 14:02 byl napsanej dřív, než přečtenej příspěvek z 14:01, kterej tam mezitím přibyl. Dal bych tři vykřičníky, ale... teď nevím, jestli ty se můžou ? :o))
Gravatar

frost: hele, ty mi tu děláš bordel:o)) T...

frost: hele, ty mi tu děláš bordel:o)) Tři vykřičníky jsou maximum vykřičníků na jednu větu, takže povoleny. Tleskač to nebyl, Tleskač si maximálně může říct "a co na to já?"
Gravatar

Jakejpak bordel ?? (jeden jsem ubral, te...

Jakejpak bordel ?? (jeden jsem ubral, testuju hranice ;o))...) Já Ti tu zvyšuju počty komentářů. I když na dvoustovku to zatím nevypadá :o))
Gravatar

Takže malé shrnutí diakritických draace-...

Takže malé shrnutí diakritických draace-pravidel: ??? použité samostatně = nežádoucí. ??? použité na konci věty = nežádoucí. ? použité na konci věty = povoleno. !!!! použité na konci věty = nežádoucí. !!! a méně použité na konci věty = povoleno. ... použité na konci věty = povoleno. Tolik rekapitulace. A teď dotazy, jak je to s následujícími jevy: 1) - !!! použité samostatně, 2) - ?? použité na konci věty, 3) - .... a více použité na konci věty.
Gravatar

Shrnula bych to ještě jednodušeji: otazn...

Shrnula bych to ještě jednodušeji: otazník stačí pokaždé jeden. Pokud je otázka důrazná anebo je potřeba ji přiostřit, používá se kombinace s vykřičníkem, tj. "?!" Takhle se to dělávalo i předtím, než puberťačky začaly používat "jakou si mám koupit sukni?????????????????????????????????" Vykřičníky mohou být za sebou tři, což bohatě stačí, jinak z toho vylézá "chci modrou sukni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Použití samostatných vykřičníků? Tak to neznám, pokud pominu dopravní značky. Samostatný otazník nahrazující otázku - budiž, pokud je jeden. A tečky? Tři tečky logicky znázorňují nějaký jev, ať už nedokončený či tajemný či nahrazující. Ještě nějaká otázka? :o)
Gravatar

Já se totiž obávám, že to nejsou draace ...

Já se totiž obávám, že to nejsou draace diakritická pravidla, nýbrž původní stará dobrá čeština:o)
Gravatar

eee, ne, raději žádné další otázky... sn...

eee, ne, raději žádné další otázky... snad jen - Já chci ZELENOU sukni, mocinky moc !!!*§@!+*!**//<@!><+;!!§ (škoda, že to tady taky nejde obarvit a rozblikat)
Gravatar

Jo a ty tři samostatný vykřičníky s obli...

Jo a ty tři samostatný vykřičníky s oblibou používám jako odpověď někomu, kdo mě poctí otázkou sestávající ze tří samostatnejch otazníků. A teď už jdu fakt domů. No co - snad sis nemyslela, že článek o pražské MHD zrovna u mě zůstane bez odezvy ;o))
Gravatar

Člověk aby se bál sem něco napsat :-D

Člověk aby se bál sem něco napsat :-D
Gravatar

frost: pořád to není vono... Musíš za &q...

frost: pořád to není vono... Musíš za "mocinky" přidat "pls" a "sry" a taky "plošíííím" a "achojky". Jinak jsem věděla, že na článek o pražské MHD zareaguješ. Ale kdybych cestovala sama a kdybych neotravovala chudáka Kay místo v půl druhé až skoro ve tři ráno, tak bych to také prožívala jinak:o) Chuděra vstávala ráno v 6 do práce.
Gravatar

A ZELENOU sukni nechávám bez odezvy, vší...

A ZELENOU sukni nechávám bez odezvy, všímáš si? Dneska jsem benevolentní:o)
Gravatar

Kay: napsat můžeš určitě cokoliv, ale ne...

Kay: napsat můžeš určitě cokoliv, ale nezapomeň si před odesláním pečlivě přepočítat otazníky :o)) I když Tobě by určitě prošel i větší počet, mně je nakonec taky nesmazala, je to přecejenom hodná holka ;-) draace: no vidíš, a zrovna ta zelená výjimečně neměla znamenat žádnou provokaci - prostě jsem tam fláknul první barvu, která mě napadla... A ohledně těch dalších šišlů máš samozřejmě pravdu, ale v nich nejsem nijak zvlášť zběhlej, bo chaty s hojným výskytem infantilních puberťaček navštěvuji jen zcela výjimečně ve frekvenci naprosto zanedbatelné :o))
Gravatar

To bych netušil, jak se může jeden článe...

To bych netušil, jak se může jeden článeček o MHD zvrhnout:-) Hele, kdyby někdy nějakej problém s Pražskou MHD tak napiš, když to půjde pomůžu. MHD je mím denním chlebem a pro mého čtyřnohého miláčka i ovsem. Jo a gratulace k získání licence:-)) Taky jsem to kdysi obsolvoval, tenkrát na cizích koních a nic moc zážitek ihaha. Koním a Finům zdar L. BWT: Otazníkům jsem se raději vyhnul:-))