Informace o článku
aneb Jak jsem hledala kokra :o) Frost jistě tuší, která bije. Frost mě tímto klidně může pokárat, protože mu de facto vykrádám jeho blog, a s největší...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.09.2007 0:09:0027.09.2007 0:09:00

Jarvis vs Jacko (part I)


aneb Jak jsem hledala kokra :o)

Frost jistě tuší, která bije. Frost mě tímto klidně může pokárat, protože mu de facto vykrádám jeho blog, a s největší pravděpodobností mu bez větších cavyků čorknu i tu jeho fotku, hahaha. Proč? Protože výstižnější momentku z celé té „show“ prostě nevycucáte. Beztak bych po usilovné snaze o „svoje“ ve finále dospěla ke zjištění, že je to jedno a to samé, co už do éteru čtenářů vrhnul právě Frost.

O co jde? Frost je skalním fanouškem skupiny Pulp, já jsem mnohaletá fanynka Michaela Jacksona. Nám oběma „to“ dávno přestalo zpívat, takže maximálně ohráváme jejich „starý“ desky: rozdíl tkví pouze ve faktu, že Frost o existenci přímého střetu těchto dvou hudebních géniů nevěděl. Nebo se alespoň domnívám, že jsem ho s tím obeznámila já, a rovnou jsem mu bláhově přislíbila, že ten záznam doma na své sbírce Jackoidních VHS najdu. Jak naivní...

Jak už to bývá, v jednoduchosti tkví krása. Někdo potřebuje třináct měsíců k tomu, aby mu docvaklo, že snadnější než probírka chaosu a změti na čtyřhodinových VHS je využít ve svůj prospěch server YouTube.com. Určitě se našel nějaký škoďák, který to tam fláknul, ale jak to najít? Dejme tomu, že jsem schopna z paměti vydolovat rok: ceny za HIStory album Jacko sbíral léta páně 1996, a jeho střet se zpěvákem Pulp se určo odehrál na domácí půdě, takže Británie. Bohužel vyhledávač se na výraz "British awards" tvářil víc než neutrálně a nabídl velké kulové: no kdo mohl tušit, že Angláni ceremoniál zásadně zapisují jako „Brit awards“? Navíc jsem si až tak úplně jistá nebyla, jestli šlo o "Brit", protože Majkl tu zasr**** Earth song v dané době zpíval všude, a protože všude dostával ceny, hledá se špatně skoro všechno.

Pokus dvě: vytáhnout z netu příjmení zpěváka Pulp. Jako zadat do vyhledávače "Pulp" = no comment. Vyjede vám sága odkazů na Pulp Fiction anebo koně manželů Pulpánových. O kapele samozřejmě ani slovo, takže jsem pátrala v prodejnách CD... Marně, příjmení členů skupiny nikde. Nárazově jsem zkusila do vyhledávače zapsat „Jarvis“, protože zhruba takhle Frost frontmana Pulp označoval: kdybych to tam bývala byla zadala ihned, ušetřila bych si nervy i čas. BINGO: jeden Jarvis Cocker nabídnut byl. Hurá.

Mé nadšení se nedá popsat, přestože jsem si záznam sjížděla v práci, tudíž bez zvuku. A co se vlastně mezi Jarvisem a Jacksonem přihodilo? Popíšu zítra, bo taky musím spát. Brou noc:o)

Daja Swito
Taktéž ve stavu čehosi, co brzdí mozkové pochody a uvaluje na organismus stavy neschopnosti.
Thankx to Frost: dobré téma do blogu:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: