Informace o článku
Neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech Známá věc. Na tohle téma bych se mohla akutně rozepsat, protože týdny minulé mě o pravdivosti tohoto úslov...
draacedraace
...denní cint...denní cint
02.09.2007 22:50:0002.09.2007 22:50:00

o neštěstích - část I.

Neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech

Známá věc. Na tohle téma bych se mohla akutně rozepsat, protože týdny minulé mě o pravdivosti tohoto úsloví přesvědčily víc než je zdrávo. Ale z technických důvodů si ponechám pouze dva příklady, z nichž jeden bude tragický a druhý pro změnu tragický, ačkoliv "jinak":o)

Začnu číslem dvě: hned v úvodu se však kaju, protože teoreticky bych sama sebe měla pokárat. Proč? Je to sotva dva měsíce, kdy mi jistá osoba telefonovala, jestli se u nás nestal úraz, u hajter. Že nějaké děcko má prošláplé břicho a jestli prý neznám podrobnosti. Bohužel se ptala u špatného člověka, protože ač drbu ráda, většinou se vše dozvím jako poslední. Osoba usoudila, že když teda u nás ne, tak u „tamtoho“ určitě jo, protože „tam“ je přece normální takovéhle mega průšvihy zatloukat, že tam je normální výskyt takhle hrozného průšvihu... No prostě že jí by se tohle stát nemohlo.

Nekomentovala jsem to. „Tamten“ je totiž můj kamarád, se kterým se zmíněná osoba nemůže rovnat, co se týče slušnosti a mezilidských vztahů. Asi proto je na něho alergická:o)

Pointa? Kromě faktu, že „tamten“ s průšvihem neměl nic společného, se minulý týden karta obrátila, a závažné poranění způsobené koněm si odnesla holčina právě z týmu osoby, která horečně vykřikovala cosi o „bezpečnosti“ u koní. Neznám podrobnosti, nechci je znát: pokud kůň po člověku kopne a trefí ho obličeje, může se to stát i při dodržování pravidel. Ano, může, ale i nemusí, prostě se bohužel stalo a může se to stát komukoliv, nejenom těm, které z principu "nesnášíme". Chudák holka.

Přemýšlím, jestli nemlely Boží mlýny (tedy „dobře jí tak?“), ale i tahle varianta mi přijde nefér, právě kvůli poraněné dívce. Nezbývá než doufat, že tahle škaredá zkušenost „upraví“ určité způsoby manipulace s koňmi, kterých jsem před lety já osobně bývala svědkem.

Daja Swito
Řešící nesmrtelnost brouka.
A fůru jiných kokotin taky. Muhehe.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: