Informace o článku
Kecala bych, že se necítím spokojeně. Ale kecala bych, že se necítím unaveně a uondaně, ne-li zdrchaně:o) Nicméně není důvod si stěžovat, protože jak ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
06.08.2007 22:33:0006.08.2007 22:33:00

pondělní okénko, muhehe

Kecala bych, že se necítím spokojeně. Ale kecala bych, že se necítím unaveně a uondaně, ne-li zdrchaně:o) Nicméně není důvod si stěžovat, protože jak praví moudré přísloví, každá sranda něco stojí.
Jedná se vůbec o přísloví?:o)

Co nového u draacete? Mno, značně mě pobouřila skutečnost, že v nabídce sloupku blogu jsou zobrazeny pouze poslední dva roky, tedy 24 měsíců. Proč jenom 24 měsíců? Co když mě popadne nutkání zjistit, co se dělo před roky čtyřmi?? Strašlivá představa. Nicméně šikovné české ručičky si poradí se vším, takže jakékoliv konstruktivní rady uvítám, absence lítého boje s html a ccs už vystrkuje růžky poměrně dlouho.

Víkend už je naštěstí pryč, protože mě zdemoloval více než běžný pracovní týden. Průběh sobotního excelentního výletu koňmo si najděte ve FAJN deníků mého kůně, abych se čtenářům obou blogů neopakovala, pouze si dovolím dodat, že jsem se domů téměř připlazila a to do chřtánu LOTRa. Sobota na Nově patřila Pánu prstenů, jak mi avizovala Kibic, takže jsem se uvolila pustit bednu. Mno… se vší úctou… když pominu nutnost kino verzí pro televizní vysílání, tak „kvalita“ dabingu už přehlédnout nejde. Výběr českých hlasů budiž (čestnou výjimkou je Glum, s jehož obsazením si režisér českého znění opravdu valnou práci nedal), ale jinak se dabingu tradičně podařilo potlačit a utlumit původní atmosféru. České hlasy vesměs děj neprožívaly, pouze mluvily, bez emocí, bez vdechnutí autentičnosti, beze snahy se vcítit do postav a jejich osudu. Přišli, odrecitovali, dostali zaplaceno, odešli. Fragmentů, kdy se mi chtělo nad českou verzí výt na měsíc, bylo bohužel nemálo. Vždyť Glumův v původní verzi naprosto famózní schizofrenní dialog v českém formátu hraničil s parodií…

Miluji trilogii Lord of the rings, nikoliv však Pána prstenů. A abych měla ještě jeden důvod se kabonit, tak na Nově skončili i LOST. Druhou sérku jsem sjížděla v poho, protože když jsem ji hltala premiérově v podobě maratónu, leccos mi z paměti zmizelo anebo se to v ní vůbec neuhnízdilo. Třetí série vypukne v září, všichni budou fandit křivákovi Sawyerovi, bez nutnosti absolvování několika měsíční pauzy mezi šestým a sedmým dílem, a poté prý hned série čtvrtá, což bude vopruz, protože konzumovat anglickou verzi a v krátkém časovém úseku hned českou, to asi fakt ne.

Ale pointa: k čemu já mám televizi?:o)

Daja Swito
Pondělně naladěna.
Ale jak pro koho, muhehe…:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: