Informace o článku
Jméno Jana Saudka netřeba představovat. Pro mě osobně bizarní osobnost a umělec, a ač nejsem znalec, jeho fotky mě oslovují extrémně. Na níže uvedený ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
05.08.2007 0:09:0005.08.2007 0:09:00

Největší Saudkův skupinový akt

Jméno Jana Saudka netřeba představovat. Pro mě osobně bizarní osobnost a umělec, a ač nejsem znalec, jeho fotky mě oslovují extrémně.

Na níže uvedený článek, který je samozřejmě kradený z novinek.cz, se nedá nereagovat jinak, než notně rozladěnou reakcí:

Proč sakra na Olomoucku?
Grrrrrrrrrrrrrr...

Daja Swito
Která by si tenhle „zážitek“ rozhodně nenechala ujít.
Muhehe.

Citace původního článku:

Lidé, kteří se chtějí objevit na největším skupinovém fotografickém aktu v tuzemsku, který v neděli za valy fortové pevnosti v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku pořídí fotograf Jan Saudek, mají ještě šanci. K focení v rouše Evině či Adamově se již přihlásilo přes 170 zájemců.

Pořadatelé uzávěrku přihlášek prodloužili na nejzazší možný termín, a to do sobotního poledne. Před objektivem proslulého fotografa může být až 500 naháčů. Počet přihlášených mužů a žen je nyní téměř vyrovnaný, na akci míří i řada párů. Na focení se chystají dobrovolníci ze Slovenska, z České republiky budou nejdále cestovat zájemci z Prahy. Zatím nejstaršímu účastníkovi je 61 let.

Šanci tak dostávají opozdilci nebo ti, kteří zatím zápasí se stydlivostí. Vzniklá fotografie se Saudkovým autogramem, kterou jako odměnu obdrží všichni účastníci v digitální podobě, bude vystavena od 19. září v olomouckém restaurantu Podkova. Snímek poté zamíří do aukce, jejíž výtěžek organizátoři věnují na některý z neziskových projektů v Olomouci.

Dle pořadatelů je akce v první řadě poctou uměleckému aktu a lidskému tělu, nikoliv exhibicí. Projekt FortAkt 07 - Největší skupinový akt v zemi od Jana Saudka se uskuteční v neděli od 10:00. Koná se za každého počasí a není přístupný veřejnosti.

Zdroj: ČTK

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

No do sobotního poledne se stihneš nejen...

No do sobotního poledne se stihneš nejenom přihlásit, ale i do tý/toho (vim já, jak je to správně) Olomouce dojet. Aspoň přepíšeš historické tabulky - nejvzdálenější účastník z Čech nebude cestovat z Prahy, ale z Y.S.C. ;o))
Gravatar

frost: z kontextu to nevyplývá, ale foti...

frost: z kontextu to nevyplývá, ale fotilo se včera, i proto jsem článek umístila právě včera:o)
Gravatar

aha... no škoda, Saudek neví, o co přiše...

aha... no škoda, Saudek neví, o co přišel...