Informace o článku
moje nová sluchátka… No ušetřila jsem si na ně, po dvou letech čekání, zdali cena již kultovních KOSS PortaPro spadne na pro draace přijatelnou cenu. ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.06.2007 23:41:0027.06.2007 23:41:00

spotřebitelský test KOSS Porta Pro trošku jinak:o)

moje nová sluchátka…

No ušetřila jsem si na ně, po dvou letech čekání, zdali cena již kultovních KOSS PortaPro spadne na pro draace přijatelnou cenu. Jedenáct stovek plus poštovné už se dá, protože cifra tohoto notně profláklého modelu se v průběhu oněch deseti let pohybovala i v trojnásobné výši, a to jsem se hodně cukala. Představa, jak na mě zase hopne pes a vytrhne mi kabel v hodnotě, která dobíhá měsíční náklady na koně… To asi fakt ne:o)

Sluchátka jsem objednala pár dní před výjezdem na Dračí lodě, s prosbou „potřebuji je nutně v pátek“. Ano, do vlaku: čtyři hodiny jsou čtyři hodiny. Prodejce mi ochotně vyšel vstříc a v kýžený den jsem netrpělivě vyhlížela kurýra. Nemám ráda kurýry a v pátek tuplem: nejednou se mi dodání zásilky vykašlali, s výmluvou „zadala jste nám špatné telefonní číslo.“ Kdyby raději rovnou přiznali „je pátek a mně se nikam do prd**** odbočovat nechtělo…“

Kurýr zavolal, těsně před mým odsunem na nádraží, takže jsem ho nasměrovala tam. No za pět minut dvanáct, hodilo by se říct. Sluchátka jsem zaplatila, přijala a do Prahy jsem odcestovala autem, protože mě na silnici náhodou potkal můj ex-šéf:o)

Ovšem to není pointou storky. Sluchátka jsem samozřejmě otestovala, cestou z Prahy, ale bohužel s notným rozladěním, protože zvuk tahal víc na levou stranu. Vzteky se mi chtělo mlátit hlavou do špinavého vlakového okna, protože jestli něco opravdu nenávidím, tak špatně „rozdělený“ anebo „vykradený“ zvuk. A ještě do pískajícího levého ucha, auuuuu… Oproti normálu jsem však zachovala klid (s vědomím existence paragrafu 53 „zboží zakoupené na internetu lze bez udání důvodu vrátit“), nevyrukovala jsem na prodejce s „peníze nebo život“; místo toho jsem se jala vydumat, v čem je problém. Takže série testů: hi-fi věž, stolní MP3 player, kazeťák, PC, s prodlužkou i bez...

Vzhledem k okolnosti, že sluchátka hrála všude naprosto luxusně, vyjma všech kapesních MP3, které jsem si pro tyto účely zapůjčila, usoudila jsem, že fatal error bude zřejmě v odporu. V ohmech. Jenomže co se ohmů týče, umím maximálně vyhledat značku, takže jsem zuřivě pátrala mezi lidmi, kteří by mohli vědět. A světe div se, zásah a potopená. Přehrávač (ohm 32) sluchátka neutáhne (ohm 60), proto ten odkloněný zvuk.

Co teď? Nová sluchátka (grrrrrrrrrrr) anebo nový přehrávač? A co na to Jan Tleskač?

Daja Swito
Absolutní technický packal.
To by mohl být i titul, že ano? Co třeba „Atp“? Muhehe:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

"...usoudila jsem, že fatal error b...

"...usoudila jsem, že fatal error bude zřejmě v odporu." - a to se označuješ za atp ??? Já si při vyslovení slova "odpor" dokážu představit řadu věcí, osob i činností, ke kterým něco na ten způsob cítím, ale že s tím má co do činění nějakej ohm či že kvůli tomu můžou hrát nesouměrně sluchátka... Klobouk dolů ;o))
Gravatar

Mě by to taky nenapadlo...

Mě by to taky nenapadlo...
Gravatar

frost: to jsou zkušenosti nabyté z dob, ...

frost: to jsou zkušenosti nabyté z dob, kdy jsem se pokoušela o krkolomné propojování a spojování všeho, co "nějak" přehrávalo hudbu. Walkman prostě reprák z kazeťáku neutáhne, přestože konektor pasuje. Bez zesilovače smůla:o)))
Gravatar

draace: ale jo, takhle to chápu, že walk...

draace: ale jo, takhle to chápu, že walkman neutáhne reprák z kazeťáku, by mě napadlo taky, ovšem rozhodně bych tu problematiku nezvládnul takhle bravurně převést do teoretické roviny fyzikálních veličin :-))
Gravatar

Super volba- KOSS-kvalita

Super volba- KOSS-kvalita