Informace o článku
Nalezení holuba poštovního a následnou péči o něho zvládne každý. Oprava: měl by zvládnout každý (a teď jsem skutečně neměla na mysli ty, jež by si tý...
draacedraace
...denní cint...denní cint
15.06.2007 18:47:0015.06.2007 18:47:00

ptáci... zase:o)

Nalezení holuba poštovního a následnou péči o něho zvládne každý. Oprava: měl by zvládnout každý (a teď jsem skutečně neměla na mysli ty, jež by si týž večer na pošťáčkovi pochutnali:o). Ale co s jiřičkou?

Odhadla jsem ji na mládě, protože byla „kulatá“. Ano, i dospělí ptáci se umějí načepýřit, ale tenhle ptáček mi prostě připadal stále ještě „dětský“. A vyvstala otázka, co s ním? I kdybych večer nejela do Prahy, zvládnu nakrmit jiřičku?

Těžko. A kdo ví, jestli by si vůbec kilo hmyzu ode mne vzala. Dovedete si představit, kolik to je mušek, aby se taková jiřička nasytila? Jestli mě paměť nešálí, počet hmyzu chycený vlaštovkovitým ptákem denně je několik tisíc kusů. Před lety jsem měla doma rorýse, kterého kleplo jedoucí auto. Ten žral aspoň ty slimáky, ale jiřička?

Jiřičku jsem nakonec umístila nedaleko místa nálezu, a to „vysoko“, aby zvládla „odstartovat“. Vlaštovkovití ptáci mají slabé nožičky, nedokáží vzlétnout odrazem od země, k nabrání výšky potřebují volný pád. Budiž mi útěchou, že se opravdu jednalo o mládě, kterému se nepovedlo první opuštění hnízda, a že si ho dřív nevšimli kocouři...

Daja Swito
Ano, přesně ta, která na kanáry u rodičů chodí dělat ošklivé obličeje, protože nemá ráda ptáky. Tedy ty uřvané, hlasité a hlučné.
Ale takový pan Kos... anebo pan Krkavec... Muhehe:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

...nebo Pan Tau :o))))))

...nebo Pan Tau :o))))))
Gravatar

Mělas ji ubytovat ve stáji ;o))

Mělas ji ubytovat ve stáji ;o))
Gravatar

Frost: a nalepit jí na krk cedulku "...

Frost: a nalepit jí na krk cedulku "drazí kocourové, kteří teď ve stáji dlabete granule, tohoto vyčerpaného ptáčka prosím nelovte..."...?:o)
Gravatar

no jó no, vim já, co Vám v tý stáji všec...

no jó no, vim já, co Vám v tý stáji všechno bydlí... jsem myslel, že by tam aspoň měla co žrát ona...
Gravatar

Tak pak by bylo nejlepší ho dát k panu S...

Tak pak by bylo nejlepší ho dát k panu Slinovi...tam snad kočky nepůjdou :o)))
Gravatar

Frost: dvě základní pravidla ohledně stá...

Frost: dvě základní pravidla ohledně stáje, hahaha. Takže pravidlo první: v každé stáji existuje tzv. stájová kočka (zřejmě blízká souvislost s hojným počtem myší, kterým se líbí hojnost obilných zrn). Pravidlo druhé: žádná stájová kočka není sterilní:o))) U nás jsou naštěstí tři kocouři (tedy už jen dva, třetí je zřejmě kaput).
Gravatar

A "pan Slin" je co ? Ten obří...

A "pan Slin" je co ? Ten obří pes, co tam operuje na dvorku a parametrama aspoň zdálky spíš než psa připomíná třetího koně ???
Gravatar

Frost: pan Slina třetího koně nepřipomín...

Frost: pan Slina třetího koně nepřipomíná. Pan Slina by dle standardu svého plemene (německá doga, proto "pan Slina":o) měl mít o nějakých 10-15 kg navíc, a zřejmě i pár centimetrů výšky taky. Bohužel majitelka dogy patří mezi lidi, kteří si nadšeně pořídí psa, a nejsou schopni ho adekvátně nakrmit. Cpe ho nejlevnějšími granulemi (těmi popel & sůl), pes špatně chodí, lezou z něho žebra... Proč já se vlastně tady rozčiluju? Její kocoury jsem odčervila a kupuju jim kvalitní krmení, abych nemusela zvracet, když si je chci pohladit, ale doga se mi do rozpočtu už fakt nevejde:o(