Informace o článku
Jeden ze tří důvodů, proč tak strašně nerada jezdím koňmo ve vysoké trávě. Alergie (příčina č.1) je jasná: čím vyšší tráva, tím větší dušnost a tím li...
draacedraace
FOTO momentkyFOTO momentky
12.06.2009 23:38:0012.06.2009 23:38:00

Jsou všude kolem nás

Jeden ze tří důvodů, proč tak strašně nerada jezdím koňmo ve vysoké trávě. Alergie (příčina č.1) je jasná: čím vyšší tráva, tím větší dušnost a tím libovější astmatický záchvat. Druhý důvod bývá ten, že vysoká tráva zpravidla někomu patří a ten někdo ji nemá na dívání /pastvina, seno apod./. Mno a bodem tři jsou právě srnčata.

Před lety jsme na jedno šlápli (tedy Fin). Srnče zakřičelo jako dítě a netřeba dodávat, jak je takový zvuk nepříjemný, a jak nepříjemné jsou otázky „ublížili jsme mu hodně?“ Pak nastává seskočení z koně, a protože ten stihnul leknutím popoběhnout, tak i pátrání ve vysoké trávě (pro alergika opravdu luxusní záležitost). A najděte v trávě srnče...

Onehdy jsem ho objevila: zalehnuté, ani nedutalo, a musela jsem vyvinout hodně úsilí, abych jej donutila se zvednout a popoběhnout, abych viděla, je-li pohybu schopné, a to vše, aniž bych se ho dotkla. Vypadalo v pořádku, hopkalo po všech čtyřech, možná opravdu zakřičelo z úleku. Ale co kdyby tomu tak nebylo? Dokázala bych ho z milosti zabít, kdyby bylo zmrzačené?

Pochybuji. Šlápnout na hlavu užovce plazící se po silnici a tahající za sebou rozjeté tělo - budiž: ale usmrtit poraněné srnče? Brrr. A po poslechu historek se sekáním trav při senoseči tuplem.

draace

Srnče na snímku bylo sotva týdenní, velikost králíka.

Schované v trávě vedle cesty v lese.

Škoda, že jsem nemohla použít blesk, na makro focení už byla tma.


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Máme taky takové příhody, až na to, že k...

Máme taky takové příhody, až na to, že kdybych měla foťák, tak by v životě nemohl přežít reakci hajtry...(protože přece srnky a divoký prasátka jsou ee)
Gravatar

Elis: foťák musíš mít fikaně přidělaný k...

Elis: foťák musíš mít fikaně přidělaný k sedlu. Následky by byly pouze, kdyby se hajtra vyválela:o) Navíc kvůli focení případného seletu bych nikdy z koně neslezla... :o)))
Gravatar

Draace: To obětuji asi ten druhý, i když...

Draace: To obětuji asi ten druhý, i když nám stačí ptáček a moje myšlenky v tu chvíli jsou jediné, jak zůstat tam někde nad koněm :D:D. A prasata (rovnou 7 dospělejch) jsme potkali jednou a byla jsem tehdy i ráda, že to kobule nevydržela a vzala nohy na ramena :D
Gravatar

Elis: na tohle rychlé akčnější focení js...

Elis: na tohle rychlé akčnější focení jsou lepší malé foťáky. Do lesa jedině s FZ-7, protože malý, ale šikovný kompakt v časovém presu udělá víc a leckdy i mnohem lepší než sklo. A co se týče prasat... Většinou před koněm utečou. Ale setkání s bachyní a selaty je vždy o děsně nenápadném vycouvání. A že zásadní necouvači najednou couvat umí, a jak pěkně!:o)
Gravatar

Draace: FZ-7 mám :D, no, a ten časový pr...

Draace: FZ-7 mám :D, no, a ten časový pres je u mě spíš pres kde je kůň a jsem já stále na něm? Některé kreace mého koně jsou opravdu nepochopitelné a hodněkdy nechápu, jaktože jsem stále nahoře