Informace o článku
Nestává se mi kdovíjak často, že bych zůstala konsternována natolik, aby mne vlastní úžas paralyzoval a vzápětí mi hladina adrenalinu vyskočila o 327%...
draacedraace
...denní cint...denní cint
26.03.2007 0:02:0026.03.2007 0:02:00

Taxisův příkop opět

Nestává se mi kdovíjak často, že bych zůstala konsternována natolik, aby mne vlastní úžas paralyzoval a vzápětí mi hladina adrenalinu vyskočila o 327%. A ještě v souvislosti s Velkou Pardubickou, uáááááh.......

Jak jistě bystří čtenáři postřehli, v blogu jest vložen článek o Taxisově příkopu. Jelikož se snažím uvádět co nejpřesnější data, jala jsem se vyhledat na netu přesné rozměry této monstrózní pardubické překážky. Zadala jsem do vyhledávače „Taxisův příkop“, a poté oněměla natolik, že ani to sprosté slovo nemělo šanci, přestože čekalo na jazyku napjaté jako důchodce před otevírací dobou čerstvých akčních slev. Nechci být důchodce... Představa, jak smyslem mého volného času bude obíhání obchodů a nakupování věcí, které by se mohly za těch pár kaček hodit, to mi nahání hrůzu už teď. Koňská vodítka pro typické psí plemeno důchodců (vořech) a stěrky na osprchovanou mokrou srst se přece hodí i na sklo auta... No nic, to jsem nějak přeskočila téma:o)

Taxisův příkop vyskočil, ve vyhledávači. První dva odstavce patřily tiskovým zprávám, ale zbytek byl jeden a týž článek opsaný slovo od slova z letáku, který před lety vydalo několik společností rádoby ochránců zvířat. Jedná se o „skvost“ (odkaz uvedu až na konci článku), kde lidé, kteří dostihové koně viděli jen v televizi, útlocitně popisují, že dostihy jsou týráním zvířat. Ohánějí se čísly zmrzačených koní, aniž by uvedli počet těch, kteří se naopak nezranili (zřejmě proto, že by nepoměr nebylo reálné procentuálně vyjádřit), poukazují na krutou lidskou zábavu libující si ve smrti koní a tvrdí, že koně jsou nuceni běhat, přestože je vlastně běhat nebaví. Mno, s ohledem na mého koně si v tom případě nejsem jistá, jestli vůbec hovoříme o tom samém zvířeti... jestli on nerad závodí, tak já jsem důchodkyně se vším všudy.

Ale vážně: ano, existují dostihoví koně, které dostihy nebaví. Ale ti se na dráze dlouho neohřejí, zpravidla jsou prodáni do jiného koňského sportu anebo někomu na zahrádku. Stejně tak je naprostým nesmyslem tvrzení, že dostihový sport je ždímáním koní za účelem zisku. Tohle běžte vysvětlit majitelům dostihových koní, kterým se investice vložená do koně nikdy nevrátí, protože pokud chcete kvalitního koně, stojí vás nákup více, než to zvíře vyběhá peněz. A trénink dostihového koně ročně se pohybuje ve statisících korun. Kolik koní si na sebe u nás opravdu vydělalo? Spočítáte je snadno, bude jich pár desítek. Ti ostatní běhají majitelům pro radost, protože dostihy jsou dotovány lidmi, kterým nevadí vrážet těžce vydělané prachy do sportu, který se jim nikdy neodvděčí jinak, než pouhým pocitem radosti z dobrého výsledku koně.

Překvapuje mne, že se ochránci zvířat nezmiňují i o jiných sportech, jako je parkur, drezúra, endurance atd. Protože pokud je majitel koně debil a své zvíře týrá, tak je úplně fuk, jestli jde o dostihového šampióna nebo chudáka begana, který od rána do večera tahá v lese klády, dokud nezdechne vyčerpáním. Kočí si pak koupí koně jiného a provede s ním úplně to samé. Co je mu po nějakém koni? Hlavně když z toho má prachy, ne?

Tohle už ochránci zvířat nevidí, a vidět to nepotřebují. Tohle totiž média nezajímá, tudíž to nezajímá ani je. Organizace typu Different Life si daly práci s publikací letáku, o jehož pravdivosti nemají ani tušení, ale ani zájem si ho skutečně prověřit. Co si o takových projektech myslet? Raději nic, protože bych musela být sprostá. Řešení problémů totiž nespočívá v překrucování fakt a v hlásání názoru převzatého od zahraničních fanatiků, ale to těm lidem evidentně ještě nedošlo. Pokud jim opravdu leží na srdci „chudáčci dostihoví koníčci“, tak ať přijdou s jakoukoliv formou reálného a LOGICKÉHO řešení. Jimi propagované zrušení dostihů by přineslo pouze 3 fakta: lidi oddané své práci by o ni přišly, stejně jako příznivci dostihů, a tisíce zdravých koní by bylo nutné pozabíjet. O tohle ochránci usilují?

Prosím, nevěřte podobným žvástům, jsou to bludy.

Odkaz ZDE

Autorovi blogu jsem zanechala v návštěvní knize vzkaz, ale místo věcné a faktické diskuze jsem se dočkala zrušení Návštěvní knihy. A pak že cenzura vyhynula, hahaha:o)))

Daja Swito
zarytá milovnice zvířat zarytě nesnášející organizace na ochranu zvířat.

Vyjma Svobody zvířat a Ligy na ochranu zvířat. Těm fandím. Narozdíl od kecalů a tlučhubů totiž podávají výsledky.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: