Informace o článku
Seznamte se, s králíkem... Když už jsem toho odhalila tolik, atypickým stavem mysli počínaje a nahotou konče, tak můžu představit i zbytek mého zvěřin...
draacedraace
...denní cint...denní cint
14.03.2007 21:47:0014.03.2007 21:47:00

o písmeni ´´K´´


Seznamte se, s králíkem... Když už jsem toho odhalila tolik, atypickým stavem mysli počínaje a nahotou konče, tak můžu představit i zbytek mého zvěřince. Ano, ti bystřejší jistě poznali králíka zakrslého:o) Proč mám vlastně pro hlodavce takovou slabost?

Králík je každopádně prima tvor, bez přímých souvislostí s pekáčem. Guláš z koniny sežeru s nadšením, mňam, ale králíka mi fakt nikde nenuťte. Není to proto, že při pohledu na pečínku ukápne slza při představě sametových uší, ale protože mi jejich maso opravdu bytostně nechutná. Bleee.

Králíků jsem měla mnoho, dost jsem jich vyhrála v tombolách během chovatelských výstav. Všichni měli jméno: Sucio, Lord, Bad, Derryl... ale nejvíce k srdci mi přirostla Bukefala. Takhle: on se jmenoval Bucephalos, ale nějak z něho vyrostla holka. Králičí stvořitel totiž vůbec nemá smysl pro kombinaci barev s pohlavím.

Ale Bukinu jsem milovala. Byl to ochočený králík domácí, se šikmou lysinkou, stříbrné barvy. Stačilo na ni zavolat „Bukinooo“ a přihopkala. Občas i pěkně rychle:o) Slečna totiž nebydlela v králíkárně, ale v kůlně, a měla pro sebe zahrádku zhruba 200 m2. Sem tam zavítala i na maminčin rajón, když se podhrabala pod pletivem k záhonkům se zeleninou, a jakmile její stříbrné slechy vyčuhovaly z řady salátu a fousů mrkve, okamžitě se z oken ozvalo:“Jedeeeeeš...“ Bukina věděla, která bije. Zkusila „neviditelnou Bukinu“, a krátce poté, co ji maminka vyhnala, si našla díru jinou. Ale dodnes mám tu idylku před očima, kterak maminka vyhání ze své zahrádky velkého stříbrného králíka a plácá ho utěrkou. Jinak malá zahrádka byla maminky a velká Bukiny, to abyste byli v obraze.

Návštěvníci mého králíka nemohli rozdýchat. Především jak přiběhla na zavolání a brala si z ruky chleba, anebo když vrčela a vyháněla cizí štěně z její zahrady. Neslyšeli jste králíka vrčet? Přijeďte... ta potvora z fotky na mne vrčí zhruba třikrát denně. Ona mě totiž nesnáší, protože já jsem ta, co jí stříhá drápy.

Bukina byla výjimečná, ale musela pryč, protože jsme se přestěhovali z domu do bytu. Svůj králičí bobkoidní život dožila zavřená v králíkárně u mého dědečka, u kterého se narodila. Zvyklá na denní pohyb extrémně ztloustla, a ač byla pečlivou matkou, nadměrná váha se jí stala osudnou. Žádné zvíře jsem jakožto spratek nemilovala tolik jako Bukinu, a má slabost pro cokoliv hopkajícího s dlouhýma ušima se nedá zakrýt. Bukinu jsem s sebou brávala na vycházky, sledovala jsem ji, jak si hraje s koťaty a vyskakuje přitom metr vysoko. A chodila dupat ke králíkárně, kde účelně plašila morčata:o) Jednou mi ji málem zakousl lovecký pes, u rybníka, ale Bukina byla pohotovější než já a skočila do vody. Vypadala jako mrtvá, nehybné tělo nadnášené vodou, ale nebyla. Myslivec psa okamžitě odvolal a já dodnes nevím, jestli to králík fingoval anebo jestli byla v šoku...


Bukina (jediná fotka, ktetou mám)

Nynější králík vlastně není můj. Má báječná sestra totiž miluje zvířata a jakmile ji nějaké omrzí, šoupne ho mně. Takže jsem k Ježíšku dostala morče... později přibyl králík, korela, had... Jeden čas vyhrožovala, že si koupí psa, ale naštěstí z toho sešlo.

Králík ani nemá jméno, říká se jí Králice. Jeden čas bydlela se mnou, v mých dvou pokojích, ale poté, co se jí podařilo v tlusté dřevěné podlaze vybudovat bytelnou noru (!!!), byla evakuována do králíkárny a dopadla stejně jako Bukina: ze zakrslého králíka se stal králík pětikilový. Takže má přísnou dietu a opravdu mě za to nemá ráda. Věkově už docela přesluhuje, takže každým dnem čekám, kdy ji najdu tuhou, ale s ohledem na dravost tygra, jakou vyvíjí při střihání drápů, mám nejapný pocit, že nás přežije všechny.

Daja Swito
rabbit&bunny muhehe:o)


Tzv. nefalšované nadšení draacete.
Lepší než televize!
Ale ta ohrádka je pro takové množství tvorečků krutě malinká:o(((

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

My tedy nemáme králíky, my máme micáky. ...

My tedy nemáme králíky, my máme micáky. Ale zato luxusní. Nejváženější je vždy samec, toho času asi sedmikilové hovádko jménem Ferda. Zahrada je samozřejmě rovněž jeho, jakož i záhony, kytky atd. Na svoji velikost je obdivuhodně obratný a dokud se sám nerozhodne, že je čas napochodovat zpátky do králikárny, tak prostě nejde. Chytit ho ještě nikdo nechytil ;o) To vrčení souhlasí, ale navíc má převahu nad psy různých návštěv, a to nejen morální, nýbrž totální, tedy i fyzickou. On totiž psy pěkně prosím boxuje. Ale přísahám - já ho to neučil :o)))
Gravatar

Taky máme mycáky, ale my v nich myjeme n...

Taky máme mycáky, ale my v nich myjeme nádobí...:o)
Gravatar

Jáááá miluju krááálíííky :-D Ale jinak j...

Jáááá miluju krááálíííky :-D Ale jinak jsem myslela, že to bude o mě, když jsem četla: O písmeni "K" :-D
Gravatar

Micáky, Kay.tee, micáky....muhehe :o)))

Micáky, Kay.tee, micáky....muhehe :o)))
Gravatar

plyšovej tuleň... :)

plyšovej tuleň... :)
Gravatar

... co sem to vysral...:D

... co sem to vysral...:D