Informace o článku
Ano, má momentální posedLOST opět na titulce:o) Chápu, že už jsem s tím značně ohraná, ale mé nerovné boje s PC vkládám do svých slabomyslných blog př...
draacedraace
...denní cint...denní cint
26.02.2007 0:45:0026.02.2007 0:45:00

o posedlých posedLOSTech

Ano, má momentální posedLOST opět na titulce:o)

Chápu, že už jsem s tím značně ohraná, ale mé nerovné boje s PC vkládám do svých slabomyslných blog příspěvků pravidelně, tudíž není důvod nepokračovat v zaběhnuté tradici dál.
A jak s tím souvisí LOST? Inu, zcela jednoduše: pokud jste závislí (a tento výraz je skutečně plnohodnotným vyjádřením situace) na nejčerstvějších dílech, jste bohužel závislí i na internetu, resp. na stahování nejnovějších epizod. A v mém případě se pokaždé jedná o tragikomedii se vším všudy.

Čekání na 7. února, kdy pokračovala rozběhnutá třetí série, jsem přežila zdárně, a jelikož sem tam zvědavě nahlédnu na webovky LOST, neušlo mi, že je možné se z nich dopracovat ke stahování novinek. Mno, spíš to bylo tak, že mi zvědavost nedala:o) A jelikož tam důkladně popisují každý díl, hodlala jsem jen juknout a dovědět se odpověď na dlouhotrvající otázku, zdali Jack ANO anebo NE. A vida, ono tam hned několik odkazů na download. Pravdou je, že většina z nich mi ani nenaskočila anebo se link topil ve smršti anglických výrazů, o jejichž významu jsem neměla páru. Ale zdárně se mi podařilo stáhnout pět kousků z e-disku, ze kterých k mému nehynoucímu úžasu program winrar samovolně poskládal jeden díl. To jsou mi věci... Najít titulky už je banalita, pokud jsou mání. A k mé spokojenosti to dokonce šlo přehrát a na první pokus! A už jsem si mnula ruce, jak to půjde týden co týden v pohodě... labůžo...

Následující díl, tedy část 8, už se ukázala býti komplikovanější. Na čtyřech odkazech se na mne culily nahotiny: já proti nahatým holkám nic nemám /nedejBože/, ale pokud toužím po LOST, tak chci LOST, a ne kozatý a prdelatý ženský. Pátý odkaz nabízel download, dokonce funkční, ale při rychlosti 1,5 kbps jsem čekání u PC po šesti hodinách vzdala. Ráno soubor nešel spustit, místo 380 MB měl asi 50 MB, životnost žádná. Pokus jsem proto zopakovala v práci, kde je rychlost podstatně vyšší: celých 5,6 kbps. Ano, od čtvrt na osm se soubor poctivě načítal, ale ke konci pracovní doby měl sotva třetinu obsahu. A to už jsem psychicky nevydržela a vepsala na LOST fórum krátký a věcný dotaz „pomozte debilovi“, a skutečně – pomohli debilovi. Ještě pozdě večer mi na ICQ chodily vzkazy, jestli už díl mám anebo ne. Bylo to opravdu milé:o)

Epizodu 9 jsem si vyhledala rádoby sama, dle instrukcí jedince, jehož věta na fóru zněla „příště hledej“, (ač byl té lásky a dobroty a linky mi rovnou zkopíroval). A tak jsem hledala, pečlivě, a našla. A stáhla... dokonce to netrvalo celý den. Ta radost... jemináčku... No brzo mne přešla. Rar na soubory nereagoval, v ničem nešly spustit, natož poslepovat. Ve fóru se „debil“ dověděl, že na spojení těch zazipovaných souborů je potřeba Total Commander. Ví obyčejný smrtelník typu draace, co je total commander? Tak jsem „to“ vhodila do vyhledávače, stáhla jsem „to“, nainstalovala jsem „to“, pomodlila jsem se, aby „to“ nebyla bomba plná virů... a další půlhodinu jsem strávila várkou metod pokusů a omylů, než jsem v nabídce nalezla možnost „sloučit“. Pár minut jsem ještě intenzivně bojovala s hláškami, které po každém mém kroku program vyhazoval, co a jak a proč a kde musí a nemusí být označeno… ale ve finále Hurááááá...

Ani mé druhé hurá ovšem nebylo zcela vítězné, protože mi pro změnu nefachaly titulky. Zkoušela jsem fígle uplatňované už dříve: prostřídala jsem různé přípony, a protože ani winamp, ani BS player nespolupracovali, zkopírovala jsem si jiný díl a přesně podle něho pojmenovala nové soubory, pouze s rozdílným číslem kapitoly. Ale titulky pořád mrtvé, a to už jsem byla zoufalá, na pokraji hysterického kolapsu a s chutí vyhodit ten zasr*nej počítač z okna (no v mém podkrovním případě rovnou ze střechy:o)

Poté se mi podařilo nechtěně kliknout na soubor a titulky naběhly, takže nadšená radost, ale pouze do chvíle než mi došlo, že jde o ten „starý“ díl. Ptáte se, jak to že žiju?

V názvu souboru u titulků mi prosím přebývala mezera. Jeden neviditelný „znak“, který tam být neměl, a takovou paseku... Následovala radost, úleva a okamžitá likvidace absťáku, kterého už byla napěchovaná místnost (chybělo akorát, aby se mi třásly ruce a na čele vyrážel pot, ačkoliv k tomu jsem neměla daleko, co se týče explozí vnitřního vzteku a bezmocné zuřivosti...:o)

Pointa? Ten díl se rozjel ve skvělé režii, Desmondovo retro je pokaždé luxusní záležitostí. Že těch cca 40 min uteklo jako voda, na to jsme zvyklí, ale že na konci člověk zjistil, že se vlastně nedověděl (dověděl?) ještě větší NIC než předtím, a naopak přišel o další své skryté teorie, to už bylo k vzteku. A vsadím se, že to nebylo vaření z vody, nýbrž škodolibá schválnost od tvůrců, ze které někdy v daleké budoucnosti vypadne nepatrná návaznost na dějovou linii vztahující se k ostrovu…

A já si pokládám otázku, co mne při stahování nových částí LOST čeká příště. Uf – raději nevědět. Muhehe.

Daja Swito
počítačodebil, antistahovatel a programoanalfabet.
Mno, šlo by to vyjádřit i jednodušeji (vulgárně), ale jsem hodná holka, že jo…:o)


foto: zdroj google
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Na té fotce je teda pěkná sešLOST, muheh...

Na té fotce je teda pěkná sešLOST, muhehe :o)))
Gravatar

Z toho čtyři nebožtíci... muhehe:o)

Z toho čtyři nebožtíci... muhehe:o)