Informace o článku
Viva Forever je song, od kdysi profláklé dívčí kapely Spice Girls. Holky vtrhly do světových hitparád vydařenou peckou „Wannabe“, spolu s univerzálním...
draacedraace
...denní cint...denní cint
09.12.2006 21:35:0009.12.2006 21:35:00

vzpomínka na Viva Forever

Viva Forever je song, od kdysi profláklé dívčí kapely Spice Girls. Holky vtrhly do světových hitparád vydařenou peckou „Wannabe“, spolu s univerzálním videoklipem natočeným stylem non stop, tedy na jeden jediný zátah bez střihu. Klobouk dolů, protože pokud prošťouráte celý ten „film“, zjistíte, že se tam děje neuvěřitelně mnoho akcí naráz, navazujících na sebe a načasovaných na vteřinu přesně. Obdivuhodné dílo, a mne osobně by zajímalo, jak dlouho, resp. kolik pokusů se konalo, než to bylo opravdu OK...

Další hity z alba SPICE mi až tak zajímavé nepřišly. Ani jedno album jsem bohužel neslyšela jakožto celek, tudíž jsem byla odkázána na singly, ale rozhodně mi sedly více hity z druhého alba „Spiceworld“. Energická „Spice up your life“ mne dokázala našlápnout kdekoliv a kdykoliv, je to jeden z mých nejoblíbenějších hudebních kousků a hodně tomu napomohl (opět) senzační videoklip. Perfektní práce. A hravý song „Stop“... mňam:o)

Viva Forever mi v éteru přišel nudný, utahaný, nezáživný. Na ploužáky si potrpím, ale jsem v tomto ohledu velice kritická, hned tak něco mi pod kůži nevleze. Ale co se nepřihodilo: videoklip. Věděla jsem, že existuje, ale nijak jsem ho nevnímala. Až jednoho dne, a čirou náhodou, jsem se do onoho videa nacpaného typicky anglickou atmosférou zahleděla a pozřelo mne to. Děj mne doslova pohltil: děti, víly, pohádka... No hlavně ty víly, protože víly jsou moje slabost, přetrvávající z jednoho dětského filmu (název bohužel nevím), který mi onehdy udělal na dušičce strašně dobře. I to video od Spice girls bylo kouzelné, strnule jsem zírala a očekávala, jak napohled smutný příběh dopadne. Bude se dít Happy End?

Leč bohužel. Na odpověď jsem čekala několik let. Marně jsem si klip hlídala v TV, protože ho nikdy nepustili do konce. Nenechali doběhnout závěrečnou scénu, střih po posledním zazpívání a klidně si zuř, milé draace... Nebo snad je důvod pouštět videoklipy do úplného konce?

Přelom v této úsměvné historce nastal mým prvním setkáním s DC++, tedy s možností stáhnout z netu cokoliv. Tedy i klipy. Byla jsem nedočkavá jako malé dítě, u stahování jsem trpěla, vrátily se mi dávno uhaslé emoce. A???
Nuda. Zklamání. Ono se tam totiž už pak nic nedělo. Kluk hodil kouzelné vajíčko do mašinky... a nic. Děvče uzmuté vílami se nevrátilo. Tolik paniky a povyku a hysterických vzteků a hlavně toho čekání kvůli ničemu. Docela pakec, není-liž pravda?:o)

Jen jsem netušila, že ani tahle verze klipu nebyla úplná. Až letos v listopadu, na Moravě, ve stavu jedné ze spokojeností, po dlouhých osmi letech, mne dřímajíce na gauči probudil Viva Forever linoucí se z televizního hudebního kanálu. A bylo mi hodně, opravdu hodně dobře na dušičce, užila jsem si klip, i zpěv... ... A bylo to až do konce, do ještě delšího konce než minule. Chlapec smutně čekal, a poté odešel. Tíživá atmosféra... Ale vše říkající. Domnívám se, že ukradené sekundy finále videa odejmuly případnému divákovi polovinu emocí.

Paradoxně jsem se já cítila skvěle. Kdykoliv uslyším Viva Forever, tak už mi bude vždycky jenom dobře. A kus patří Moravě, o tom žádný pochyb:o)

Daja Swito
Viva Forever, I´ll be waiting, everlasting... like the sun... muhehe:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Spokojenost č.22 :-))

Spokojenost č.22 :-))