Informace o článku
Návod k neztrapňování se u koní:o) Rozhodla jsem se Vás podrobit rychlokurzu, úzce souvisejícímu s koňmi, přesněji vyjádřeno s lidmi od koní. Nazývejm...
draacedraace
...denní cint...denní cint
01.09.2006 22:35:0001.09.2006 22:35:00

Co irituje koníčkáře?


Návod k neztrapňování se u koní:o)

Rozhodla jsem se Vás podrobit rychlokurzu, úzce souvisejícímu s koňmi, přesněji vyjádřeno s lidmi od koní. Nazývejme je „koňaři“, přestože tento konkrétní termín mi dvakrát nevoní; bohužel český jazyk je v tomto případě velice skoupý.

Inteligentnější části populace není třeba vysvětlovat, že řešit koně v podobě salámu či jiné žádané uzeniny není zrovna taktní záležitostí. Já osobně mám leckdy nehoráznou chuť sežrat všechny děti, které s nadšením devastují naši jízdárnu, a také se tím nechodím chlubit do mateřské školky.
Ale zpět k poučkám. Nejvíce tendencí „zůstat nad věcí“ a být za každé situace „vtipný“ mívají ti jedinci, kteří se nechají přesvědčit k usednutí na koňský hřbet za účelem povození se. A tady pozor: nejnemožnější, nejotřepanější a bezkonkurenčně nejtrapnější jsou hlášky ve stylu „kde to má volant?“ či „já se toho bojim, to nemá brzdy“. Nejenže se Vašemu „vtipu“ nikdo nezasměje, ale po několikanásobné repríze tohoto výroku koňařům proběhne myslí pouze „no nazdar, další ***** do fronty“. Pakliže toužíte svůj laický výkon v sedle okořenit zlehčením situace, vymyslete něco skutečně vtipného a originálního, např. „nejsem zvyklý chodit po zemi pomocí čtyř nohou, tak aby mi to pak nezůstalo nafurt...“.
Dalším, čeho se předem vyvarujte, je tzv. dvojsmyslnost. Pakliže koňařce skočíte do věty „byla jsem jezdit“ vsuvkou „a rozbila sis hlavu o noční stolek, viď?“, rozhodně ji tím nerozesmějete, naopak Vám hrozí facka rychlostí blesku. Naše komunita také neporovnává kontakt dlaně s řadící pákou k určitým činnostem souvisejícími s noční náplní valné většiny národa, takže vyrukovat s „vozením na koníčku“, které s koňmi skutečně nesouvisí, je záležitost, která místo kolektivního smíchu vyvolá v dotyčné osobě totožné pocity, jako v předchozím případě.

Takže moje rada zní – směle do všeho, ale raději se zavřenou pusou a bez sexuální fantazie. Tedy alespoň do chvíle, než na Vás trenérka zařve „holeň... a pohybem to sedlo vytírej... no jako když víš co...“:o)))

Daja Swito
kterou stejně nejvíc irituje, když se jejím valachům říká „kobyla“:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Děkuji. Pochopil jsem. Bylo to pro mně. ...

Děkuji. Pochopil jsem. Bylo to pro mně. Tak já tedy zplodím příručku pro dívky, jak neříkat letadlům. Řekněme třebas "Vynechejte otázku před F-16: A jak to létá, když to nemá vrtuli? " Muhehe